Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Musical

2018. szeptember 11. - BBerni86

5: Chicago - mert ez az a musical, ami Oscar díjat nyert, mint legjobb film. Akad benne sok jó zene, neves színészek5fi5.jpg és hibátlan látványvilág. A történetben a szeretőjével végző lány börtönbe kerül, de szerez egy simlis ügyvédet, és jól megtanulja, a show a lényeg, nem az, hogy ártatlan vagy-e. Azért itt végzett, mert máig állítom, az Akadémiának egy évvel korábban kellett volna musicalnek adnia a legjobb film díjat, mert akkor olyan film ment, ami látványba, történetbe, énekben, színészekben is sokkal jobb volt. Úgyhogy, bocs, Chicago, egyszer megkerülhetetlen vagy, de a szívembe nem loptad be magad.

4: Rent - kinek ismerős a Bohémélet, Puccini egyik nagyon sikeres operája? Keveseknek? 5fi4.jpgSebaj! Ebben a nagyon jól sikerült filmben modernizálva megnézhetitek a sztorit. Adott egy drogossá lett egykori rocksztár, aki az őt AIDS-szel megfertőző lány halála óta képtelen zenélni, és egy nagyon lepusztult helyen kényszerül élni. Viszont az egyik szomszéd, a sztriptíztáncos Mimi megdobogtatja a szívét, jön vissza a zene is, csak a tragédia a sarkon les rájuk. Mindketten halálos betegek, mennyi idejük van még? A zenéje nagyon ott van, korrekt a látvány és ha nem említettem még volna, Mimi Rosario Dawson.

3: Mamma mia 2. Sose hagyjuk abba - hány olyan film van, melynek jobb a 5fi3.jpgfolytatása, mint az első része? Nem sok, és a Mamma mia egyike ezeknek. A történet úgy is leköt, hogy az első részből ismerünk minden fordulatot előre. A jelenben Sophie megnyitja anyja álom hotelét, míg a múltból látjuk, hogy Donna miként ismerte meg élete három férfiját, és hogyan kötött ki a szigeten. Az Abba dalok még mindig ütnek, Lily James tüneményes, és van benne nem egy remek beszólás. A két öreglányon végig vihogtam, kész. Nagyon jó kis nyári film, amin nevetni, sírni, szórakozni is lehet.

2: A nyomorultak - aki ismer, sejthette, hogy ez szerepelni fog a listámon. Az 5fi2.jpgegyik kedvenc musicalem, amit regényben, filmen és sorozatban, de még mesében is imádok - és készült belőle egy korrekt feldolgozás. A látvány korrekt, ha kicsit több párizsi helyszínt el is viseltem még volna benne. Hugh Jackman és Anne Hathaway a szívük is beletették, Fantine nagyjelenete libabőrös sokadszorra is nézve. De különben is hatalmas a stáblista, egy tucat név és Oscar díjas is akad benne. Az csak plusz poén e listán, hogy ezzel Amanda Seyfried duplázik, mert ő Abba dalokat is énekel e listán. A történetet kell mesélnem? Az egykori fegyenc, de aranyszívű férfi megment egy várost, egy árvát, míg egy nyomozó örökké a nyomában jár és egy forradalom is kitör.

1: Moulin Rouge! Ez az a musical, aminek az Oscar díjakat haza kellett volna vinnie! A történet ötvözete a Bohéméletnek (igen, pacsi a Rentnek) és az impresszionista Párizsnak. Egy tragikus, szépséges szerelmi történet, melyben a nincstelen költő beleszeret a gyönyörű prostituáltba, aki színésznő szeretne lenne, tehetséges is, de a célhoz egy herceggel kell összejönnie. A szerelmesek próbálják a férfit kijátszani, egy darabot készítenek együtt, de a végzet egy betegség formájában lecsap, ezt a szerelem se győzheti le. A látvány színes, túlzó, dekadens, magával ragadó. Egy látvány- és színorgia. A zenéje évekkel később is a fülemben cseng. Popdalok áthangszerelve és a történetbe illesztve. Elton John, Madonna, Queen, Muzsika hangja, David Bowie, Alessandro Safina, Bono, Fatboy Slim és eredeti dalok is akadnak benne. Nem is tudom, melyik a kedvencem. És a casting... korábban is bírtam Ewan McGregort, de itt egyenesen beleszerettem. Miért nem énekel többet? Olyan jó hangja van! Nicole Kidman is csodás benne. Zárásul, még amikor új film volt, a Voxban volt róla egy szívemhez közel álló kritika. Az írója azt írta, hogy a temetésén is a film végi boleró szóljon, míg a koporsóján a film plakátja van. Pacsi neki is, én tökéletesen átérzem a rajongását. Történet egy korról, egy gyönyörű nőről és egy szerelemről, mely már sosem múlik el. Szeretni kell, s szeretve lenni jó.5fi1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9814214489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása