Minden napra egy film

Minden napra egy film

Slender man

Az ismeretlen rém

2018. szeptember 11. - BBerni86

Eltűnős, mitikus szörnyes, kamaszos.

Piper, Wren, Hallie és Chloe jó barátnők, akik csajos estét tartanak. Fiú barátaik is most buliznak, és az egyikük tudni véli, hogy a fiúk Slender man megidézésére készülnek. A legenda azt tartja, hogy a rém gyerekeket ragad el, elviszi egy más világba. Aki visszatért onnan, már soha nem lett önmaga. Ahogy az sem, aki látta a rémet, de nem slender_man.jpgvitte magával. Ők is megkeresik a neten a videót, és az utasításokat követve lejátsszák. Mindannyian éreznek valamit, de úgy csinálnak, mintha semmi sem történt volna. Kiderül, a fiúk nem is csinálták meg, beijedtek. Egy héttel később Piper eltűnik. A rendőrség emberrablóra gyanakszanak, de a lányok meg vannak győződve róla, hogy Slender man vitte el a lányt. Most ők következnek?

Íme, egy újabb példája annak, amikor a PR és a trailer sokkal jobb, mint maga a film. Szerintem nem vagyok vele egyedül, aki a film megnézése után egyaránt sajnálta a filmre fordított időt és a mozijegy árát is. Mert nem érte meg, még dvd-n is kár az időért, nemhogy szélesvásznon. Tudjátok mit? Pár éve forgattak egy dokumentumfilmet, szintén Slender man kapcsán. Mert volt két 12 éves kislány, akik a neten hallottak erről a figuráról, hittek benne, és el akarták kapni. Ehhez kicsalták egy barátjukat magukkal az erdőbe, és közel 20 késszúrással lemészárolták. Ha érdekel Slender man, és tényleg tartalmat akarsz, inkább azt nézd meg!

De most erről a filmről mesélek. Aminek a cselekménye szinte egy altatóval ér fel. Ülsz előtte, és várod, hogy történjen már valami. Minimálisan bemutatja a lányokat, akik megidézik a rémet, majd elkezdenek félni Piper eltűnése után. A nyomozásuk kimerül némi chatelésbe és internetes böngészésbe. Ezt színesíteni próbálják olyan adalékokkal, mint az egyik lány randija. Ami természetesen megint hova lyukad ki? Igen, a sráccal is Slender man lesz a téma. De természetesen itt sem jutnak sehova, csak megy a ködösítés.

Horror, ijesztőnek kellene lennie, de inkább éreztem viccesnek, mint félelmetesnek. Néhány jump scream jelenet akad benne, de bevallom, egy volt mindössze, ami legalább kicsit kirángatott a film nézése közben rám tört apátiából. Pont azon a fent említett randin, és ennyi. Különben nem ugrott meg a pulzusom, egy jelenetre sem.

Ami még jobban irritált, az a sok kihagyott lehetőség és logikai hiba. Tom szála teljesen nyitva van: most akkor megnézte a videót, ő is felkerült az áldozati listára, vagy mi van? A nyomozgatás közben belengetik a média és a természetfeletti témáját, de előkerül a harlemi patkányfogó is, mint előzmény. És egyiket se használják semmire, kutakodtak kicsit, és nem jutottak vele sehova. Vagyis teljesen felesleges volt az egész. Nincsenek válaszok, még arra se, mit akar Slender man. Annyira buta az egész, hogy az már fáj.

Most komolyan azon kellene ijedezni, hogy pár kamasz sikítva fut az erdőben?

Még a szereplők sem mentik a menthetőt, pedig Julia Goldani Telles ennél jobbat is tud, a Bunheads stábjában ő volt a kedvencem. Igaz, itt nincs olyan karakter, amit játszhatna. Joey King lehet még ismerős, tini románcokból, de itt ő is nagyon feledhető.

Zárásul, nem bírom megállni, ide kell szúrnom, hogy rosszul loptak ebbe a filmbe. A rém működése hasonló, mint amit a Sinisterben láttunk, csak az a film kilométerekkel jobb. A videó meg a Kört idézi, az még több kilométerrel jobb. Ez nagyon gyenge lett!

 

Slender man - 5/1 tucat tini horror, ami még csak ijesztő sem lett. Egyetlen jump scream hatott, ennyi.

https://www.youtube.com/watch?v=53iwr3XWoCY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5614233287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása