Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hurrikán meló

2018. szeptember 14. - BBerni86

Rablós, harcos, természeti katasztrófás.

A Rutledge testvérek a környék legnagyobb hurrikánjában vesztették el az apjuk. A fiait még biztonságba helyezte, de ő maga kimerészkedett, és nem tért vissza. A veszteséget másként dolgozták fel: Breeze, az idősebb katona lett, majd leszerelése után a szülővárosában lett szerelő, célok és stabil kapcsolatok nélkül. Will egyetemre ment, és doktorált az időjárásból. Tanulmányozza a hurrikánokat, remélve, megértheti őket, és életeket menthet. Will azért látogat haza, mert újra a szülővárosuk van a hurrikán zóna közepén. Szeretné elcsalni a bátyját. Ám a közeli katonai bázisról megérkezik Casey, akinek szerelő kell a generátorhoz. Mire a bázisra érnek, rablók hurrikan_melo.jpgfoglalták el a kormányépületet, és a megsemmisítésre váró 600 milliót akarják. Breeze fogságba esik, de Casey el tud menekülni. Will csatlakozik a nőhöz, és együtt felveszik a harcot a rablókkal a hurrikán tombolása közben.

Minimális előismerettel és elvárással álltam neki a filmnek, talán még a trailert sem láttam előtte. Aminek így utólag örülök, mert legalább volt min meglepődnöm. Valamiért azt hittem, a tolvajok lesznek a középpontban, a hősök, és ez heist movie jellegű film lesz hurrikánnal. Örülök, hogy nem az lett.

Hanem egy laza akciófilm, egy kis agyatlan szórakozás. Mert logikát nem kell keresni benne, nagyon értelme sincsen, csak nézi az ember és nem gondolkodik közben. Tipikusan az a film, ami eléggé leköt, amikor holtfáradt az ember, és csak bámulni akar valamit, ami nem túl gagyi, de nem is igényel komolyabb odafigyelést vagy agymunkát.

A cselekmény tipikus, és túlzottan egyszerű akciópanelekből áll össze. Naná, hogy pont az a katona megy ki a bázisról, amit elfoglalnak, akinek birtokában van a kód, ami a rablóknak kell. Naná, hogy a meteorológus pont olyan kocsival jön, amit most tankként tudnak hasznosítani. Naná, hogy a hurrikán mindig a rosszfiúkat repteti meg. De legalább pörögnek az események, és ha nem agyalja túl az ember, csak nézi, még szórakoztató is tud lenni.

Azt azért megjegyzem, egy ponton nem jött be a tippem. A fivérek közül Breeze a laza, csajozós, míg Will a komoly tudóspalánta. Casey egy helyes nő, olyan kötelességtudattal, ami nagyon passzol Will munkamoráljához. Fogadtam volna, hogy a végére összehozzák őket. De ezt nem lépték meg, nincs szerelmi szál. A rablóbanda tagjai között van kép pár, de ennyi.

Látványra egyszerre tudnék panaszkodni, meg nem is. Van benne pár jól sikerül snitt, máskor meg nagyon gagyi. Azt kifejezetten utáltam, ahogy Will szörnyetegnek látja a hurrikánt, ami be akarja kapni. Azon is kiakadtam, amikor kikötik maguk, beleugranak a hurrikánba, és képesek visszahúzni maguk. Persze – a házakat simán elviszi a szél, de a két főhős lazán bűvészkedik benne a derekukra kötözött kötéllel. Láttam már katasztrófafilmben sokkal jobb hurrikánt, ez olyan akciófilmesen elment.

A színészek is, mint a CGI. Elmennek, ismerősek, de nem sztárok. De miért is akarna egy mozicsillag ebben a filmben szerepelni? A karakterek és a történet is bután egyszerű. Marad a B lista. Maggie Grace a Lost és az Elrabolva elrabolt lánya, egyre jelentéktelenebb szerepeket kap. Ryan Kwanten dobálódik a True Blood óta. Még Toby Kebbell, akinek lehet feljebb is.

Fáradtan néztem, úgy elnéztem, de az agyam már legszívesebben szétcincálna a butaságait.

 

Hurrikán meló - 5/3 átlagos akciókoktél, mely agy nélküli szórakoztatásra megfelel, de többre nem.

https://www.youtube.com/watch?v=CqUBYgMEmPI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7614239061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása