Minden napra egy film

Minden napra egy film

Belle és Sebastien 3.

Mindörökké barátok

2018. szeptember 15. - BBerni86

Kutyás, továbblépős, családi, mentőakciós.

Sebastien már 12 éves, de nem sokat változott. Még mindig jobban szeret a hegyekben kalandozni a kutyájával, mint iskolába járni. A létszám nőtt csak, Belle három kölykével kiegészült a csapat. De az élete változni fog, ha tetszik, ha nem. Apja és Angelina összeházasodnak, és a jövőjüket Kanadában képzelik, és vinnék a fiút is. belle3.jpgSebastien még lázad a gondolat ellen is, amikor egy még nagyobb katasztrófa utoléri: beállít hozzájuk egy Joseph nevű sírásó, aki állítja, Belle az ő kutyája, és vissza akarja kapni a kölykökkel együtt. A törvény nem segít, eladni sem akarja a kutyát. A kétségbeesett gyerek a szökés mellett dönt, de Joseph a nyomára akad. Mentőakciót kell szervezni, mielőtt a férfi kárt tenni a kutyákba!

Érdemes válaszvonalat húzni az első film, és a két folytatása között. Egyrészt, az elsőnek egy regény volt az alapja. Abban komolyabb tartalom is volt, mint egy gyerek – kutya barátság és kis kalandok családmentés közben. Minőségileg jobb, mint a két folytatás, amiből kivették a komolyabb részeket, és még inkább családi filmet csináltak belőlük.

Már a második rész után is éreztem, hogy ez nem tetszik annyira. Egyszer meg lehet nézni, de nem érinti meg a néző szívét. Ugyanez áll a harmadik részre is. Részleteiben benne van minden összetevő, amit az ember egy családi filmben látni akar, de valahogy mégse áll össze úgy, hogy akár többször is legyen kedvem megnézni.

A cselekmény családi filmes, és van is benne több fordulat, kitöltik a játékidőt. De az mutatja, hogy valami mégse stimmel, hogy nem köt le eléggé. Ahogy néztem, azt vettem észre, hogy nekiállok mellette pakolni, iratrendezni. Talán, mert zajlanak ugyan az események a filmbe, de már nem érzek benne se igazi drámát, se feszültséget. Sok történés csak időhúzás, hogy lényeges cselekményt ne kelljen mutatni.

Tudom, hogy nagyon a logikát se kellene keresnem benne, de volt egy vonala a történetnek, ami nagyon irritált végig. Ok, hogy Belle 4 év után most kapott kölyköket. Ok, hogy előkerül Belle anyja is. De hol vannak az apakutyák? Hogyan lettek fajtatiszta kölykei, ha a környéken ő az egyetlen hasonló kutya? Igen, tudom, hogy a cselekmény szempontjából ez nem fontos, de az agyamat nagyon húzta. Honnan lettek a semmiből kölykök?

Aztán, ami még irritált. Sebastien apja már a feltűnésekor se volt egy szépség, de legalább volt benne valami karizma. Erre a részre elveszi a filmek jó nőjét, és most olyan külsőt kapott hozzá, hogy amikor megláttam, nem hittem a szememnek. Minden karizmának annyi, ez egyszerűen förtelmes! A lenyalt haja, az ocsmány bajsza – jaj! Rettenetesen öregíti is, meg hogy néz ki ez? Teljesen rosszul voltam tőle. Visszasírom az első részből a dokit meg a náci tisztet…

Tulajdonképpen három dolgot tudtam értékelni a filmen:

  • a pozitív értékeit. A gyerek és a kutya barátságát, ahogy az öreg Cesar védelmezi a családját. Vagy, ahogy a polgármester barátságból harcostársukká szegődik.
  • a kutyákat. Aranyosak.
  • a helyszínt. A francia hegyvidék gyönyörű.

Bánni nem bánom, hogy megnéztem, de azt sajnálom, hogy nincs jobb története.

 

Belle és Sebastien 3. - 5/3 átlagos, de kutyákkal cuki családi filmnek elmegy, de már nincs benne az a plusz.

https://www.youtube.com/watch?v=24nm855RjKI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1714241031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása