Minden napra egy film

Minden napra egy film

Shooter

3. évad

2018. szeptember 29. - BBerni86

Titkos szervezetes, lövészes, összeesküvős.

Bob Lee Swagger végre Solotov nyomára akad, és a két férfi megvívja az élet-halál harcát. Solotov a halála előtt azonban mond valamit, ami felforgatja Swagger eddigi életét. Az apja is része volt az Atlas programnak. Ki akar deríteni mindent, és ahogy az apja halálát kezdi el vizsgálni, rájön, hogy az apját az Atlas végezte ki, csak annyira shooter.jpgokosan csinálták, hogy eddig más nem jött rá. A férfinak már személyes ügy a társasággal való leszámolás, még ha ennek a családja is fizeti meg az árát. A feleségét elvesztette Isaac és az FBI kötelékéből kilépő Nadine lesznek a társai, akik bevonják a hivatalnok Harrist is a vizsgálódásukba. Az Atlas nem nézi tétlenül az utánuk folyó nyomozást, ők erőt vetnek be, hogy leszámoljanak az utánuk leskelődőkkel.

A tavalyi évadot eléggé szerettem, ha le is kellett a készítőknek rövidíteni, mert Ryan Phillippe sérülése miatt nem tudták a végső összecsapást leforgatni a bérgyilkossal. Amennyivel ott rövidültek, most kaptunk annyi pluszt. És mégse tudok örülni.

Mert Solotov méltó ellenfél volt, az évada érdekes volt és nem túl nagymértékű, ami már hiteltelen. Azt el tudom hinni, hogy egy bérgyilkos, hogy a névtelenség megőrizze, elkezdi levadászni, aki ismeri az arcát. Azt, hogy egy tengerészgyalogos, két kiugrott ügynök nekimegy és legyőz egy szervezetet, amely elnököknek is parancsolt… még a Botrányba se tudták ezt összehozni, pedig az jobban el van szállva. Röviden, ennek a története már kezd átcsúszni a mesébe.

De nem is erre akartam kilyukadni, hanem hogy nagyon érezhető volt, hogy a Solotov szál zárását csak összecsapták, alig egy részt kapott, hogy az idei évad fő témájára térhessenek át. Valahogy méltatlannak éreztem az előző évadot így, ilyen röviden lezárni.

Főleg úgy, hogy ez a 3. évad már messze nem érte el azt a szintet a tetszési skálámon, mint az előző kettő. Kis halak az óceánban bálnára vadásznak, ami annyira lehetetlen, hogy a részek nagyját untam. Túl sokat akarnak fogni, nincs idő kibontani, hogyan teszik. Korábban a 24 meg tudta csinálni, egy ember az egész korrupt rendszer ellen, de Jack Bauer történetei okosan és érthetően voltak megírva, ráadásul 24 részben. Vagy idén a Condor, egy ember a titkos CIA hadművelet ellen, de ott is okosan és logikusan építkeztek. Itt ezt nagyon hiányoltam.

Elmentek abba az irányba, hogy megtöltötték a részeket akció jelenetekkel, és kis konspirációval, ami egyre jelentéktelenebb lett. Mindig azon volt a hangsúly, hogy Swagger és esetleg Isaac hogyan csapnak szét az ellen között.

Áldozatul esett ennek Swagger családja is, akikkel látványosan nem tudtak mit kezdeni az idei évadban. Shantel VanSanten ugyan kap minden részben valami szerepet, de egyrészt ismétlődtek is a jelenetei (Swagger dorgálása, amiért a munka a család elé került és menekülés a lányával), másrészt semmit nem adott hozzá a cselekményhez.

Színészekkel sem erősödtek be úgy, hogy értük kedvem lett volna kitartani. Tavaly Josh Stewart sokkal jobban teljesített, mint idén Bradford és McRaney.

Már kaszát kapott – az idei évadot látva nem is lep meg.

 

Shooter - 5/3 akció, összeesküvések, de a mélységéhez képest rövid az évad. Akció központú nagyon.

https://www.youtube.com/watch?v=OkprcGibEWM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr814269989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása