Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Élőszereplős Disney

2018. október 02. - BBerni86

5: Once upon a time - sorozat: egyszer volt, hol nem volt, egy gonosz királynő, aki egy egész mesebirodalmat átokkal f5.jpgsújtott, és csak egy gyermek menekült, aki felnőttként mindenki megmentője lehetett. Mikor Emma az örökbe adott fiát követve Storybrookba érkezik, még nem is sejti, hogy itt mindenki mesehős, csak nem emlékszik az igazi életére. Hófehérke szerény iskolai tanárnő, a gonosz királynő a város polgármestereként viszi végbe az akaratát, és nagyon nem akarja, hogy Emma megtörje az átkot, amiben nem is hisz. A mesék zseniális újraírása, kalandos és családi szórakozás volt - nagyon kár, hogy a végére nagyon kifulladt, de voltak szép pillanatai.

4: A dzsungel könyve - Maugli, az embergyerek a farkasok között nő fel. A tigris azonban meg akarja enni, hogy f4.jpgmegmeneküljön, vissza kellene térnie az emberek közé. Maugli azonban maradna itt, és mindenféle kalandba keveredik a dzsungelbe, míg eljön a nagy csata is. Roppant látványos, szívvel és izgalommal elmesélt mese. Nekem nagy pozitív csalódás volt. Mesében nem szerettem, de a film bejött.

3: Tükröm, tükröm - a királynő a hatalmát is meg akarja tartani, meg a legszebbnek járó címet is. Ehhez azonban le kell számolnia a mostohalányával, Hófehérkével, aki jogosanf3.jpg örökölné a trónt, és kezd szebb is lenni nála. A lány az erdei törpéknél lel menedékre, és belebotlik egy herceg is, aki a szívét is elnyeri - hiába mesterkedik a gonosz királyné, hogy inkább ő nyerje el a herceg szívét. A mese pikantériája, hogy egy időben csinálták a Hófehér első részével. Amit jobban vártam: darkos, újraértelmezett, menőbb. De aztán ez tetszett jobban. Ami humoros, kedves, és nagyon jó kis gárdája volt. Julia Roberts lett a királynő, Armie Hammer herceggé lett, és Lily Collins Hófehérke volt.

2: A Szépség és a Szörnyeteg - ez a történet már meseként is az egyik f2.jpgkedvencem volt, ha azóta ki is okosítottak, hogy nagyon nem menő üzenetet közvetít azzal a mese, hogy a bántalmazó vadállat barátunktól se meneküljünk, mert tűréssel és kedvességgel megszelídíthetjük... akkor is, mesének szép. Belle az apjáért cserébe a Szörnyeteg foglya marad, aki a zord külső alatt egy érző szívű herceg, és hősnőnk jól bele is szeret, ha kell is egy kis halálközeli élmény, hogy erre rádöbbenjen. Elvarázsolt kastély, szép dalok, és olyan látványvilág, hogy tényleg csak azt lehet mondani, hogy életre keltették a mesét. Az elvarázsolt személyzet köreiben voltak az igazi sztárok, de az Emma Watson - Dan Stevens főszereplő páros se semmi, bár Gaston nálam lopta a showt...

1: Hamupipőke - miért ez a kedvencem? Biztos nem az üzenete miatt. Én ma nem tanácsolnám senkinek jó szívvel, hogy kedvességgel győztes lehet, ahogy Hamupipőke vallja. Viszont a mesét álomszerűen életre keltették. Az édesanyját elvesztett lánykát félti az apja, új asszonyt hoz a házhoz, hogy a lányának legyen anyja. Az új nő azonban féltékeny a lányra, aki fontosabb a férjének nála. A férfi váratlan és tragikus halála után az asszony eltékozolja a vagyont, és a mostohalányát cselédsorba kényszeríti. A királyságuk hercegének azonban nősülnie kell, bált rendeznek, és egy tündérkeresztanya segítségével Ella rádöbbenhet, hogy az erdőben megismert helyes fiatalembert rajta kívül a többiek nem Kit úrnak, hanem királyi felségnek szólítják... szép a mese, a zenéje, a látványa és nagyon szerettem a szereposztását is, jobban, mint az előző négyét. Richard Madden Kit herceg, Lily James Hamupipőke, Cate Blanchett a mostoha, Helena Bonham Carter tündérkedik, és még nem is soroltam fel minden ismerős arcot belőle. Tényleg, csak egy baja van. A szinkron. Minden idők legrosszabb név magyarosítása ebben van, én nem is bírom magyarul nézni. A herceg Kit, ezt kikérem magunknak!f1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1014273781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása