Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Sinner

2. évad

2018. október 07. - BBerni86

Szektás, gyilkossági nyomozásos, lelki.

Harry Cora ügye után elvált, sokan haragszanak rá az ügyben játszott szerepe miatt is. Egy barát lánya mégis tőle kér segítséget, olyan zavarba ejtő üggyel állnak szembe: egy kiskamasz fiú a családi kiránduláson megmérgezte a szüleit. Miért tehette? Harry a helyszínre siet, és nagyon nem ért azzal együtt, hogy Juliant felnőttként kezelje a bíróság. Ahogy elkezd összebarátkozni a gyerekkel, neki megnyílik és bízni kezd a férfiban. És Julian körül bőven akadnak titkok: a két felnőtt nem is a szülei voltak. Az anyja jönne érte, és hazavinné egy szektába, ahol gyanús dolgok folynak régóta. Az ügyben nyomozó Heather személyesen is érintett – a legjobb barátnője, első szerelme abban a szektában tűnt el. Így a nyomozás lehetőséget jelent az ő történetének kiderítésére is, ami Julian ügyével is összefügg.the_sinner_s2.jpg

Az első évad sokkal jobban be lett reklámozva, most nem éreztem olyan érdeklődést a sorozat újabb évadja iránt. Ennyit számít, hogy abban főszerepet is vállalt Jessica Biel, most pedig csak produceri kreditje van? Lehet. Pedig a sorozat elég jól megtartotta a minőségét, akinek tetszett az első évad, ezzel is elégedett lesz.

Nyugodtan lehet nézni annak is, aki esetleg most akar bekapcsolódni az eseményekbe. Mindössze egy szereplőt hoztak át ebbe az évadba, a nyomozót. Az ő újabb ügyét ismerhetjük meg, és az előző esetre csak egy utalás van, az sem a krimi részt érinti. Majdnem, mintha egy antológia sorozat lenne. Új ügy, új hangulat, stílusban pedig nagyon hasonló.

A cselekmény jó arányban adagolja a fordulatokat és a lelki részeket. Alapvetően mindig van egy viselkedés, egy reakció, amit meg akarnak érteni, és a kiderülő igazság hozza magával a fordulatokat. Minden részre jut valami nagy felismerés, sötét titok, ami mindig fenntartja a feszültséget a következő részig.

Most a szekták kerülnek a középpontba, de könnyeden átcsúszik a történet egy női thriller világába is. A kezdés, a szekta működésével és múltjával nekem érdekesebb volt. Aztán kiderültek a mindenféle visszaélések a családokon belül is, a szektán belül is, és nagyon egy átlag femi-thriller sorai között éreztem magam, ahol a legtöbb szereplő személyiségbeli és kapcsolati konfliktusait az okozza, hogy valaki (gyakran az, akinek védenie kellett volna) szexuálisan zaklatta. Az első évad ezen a téren volt erősebb, ott meglepő dolgokat tudtak beletenni, itt sokkal tipikusabbnak éreztem ezt a vonalat.

Próbálkoznak Harry karakterét is építeni, a múltjába láthatunk bele kicsit jobban. A karakter szerintem maradt ugyanolyan, legfeljebb azt értjük jobban, miért van ennyire rákattanva arra, hogy egy-egy ügy mögött a motivációkat is megértse.

Julian, Vera és Marin karaktere is sokrétegű, de szerintem kevés volt a játékidő, hogy igazán belemehessenek a különböző rétegekbe, így kicsit összecsapottnak hatott.

Megint próbáltak színészileg is érdekessé tenni a sorozatot. Bill Pullman megint szerepben, jól áll neki Harry. Mellette Carrie Coon lenne a vonzerő. Korrekt is a játéka, de nincs meg benne az a sztárfaktor, amit anno Jessica Biel smink nélkül is beletett.

A hangulata, a pszichés megközelítés viszont nagyon üt, szépen megvan ebben az évadban is.

Nekem tetszett ez az évad is, elvoltam vele.

 

The Sinner - 5/4 elsőnél gyengébb, de érdekes a történet, és pszichésen okés, fordulatos. Karakterközpontú.

https://www.youtube.com/watch?v=PDpmL97S2SQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7414286733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása