Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Száguldás - gyors kocsik

2018. október 09. - BBerni86

5: Mad Max – tudom, ez a kicsit zsákbamacska, azért is került a sor végére. Mad Max menekülve egy halálos5f5_3.jpg oázisból egy csapatnyi nő mellett találja magát, akik szabad életre vágynak az undorító hadúr háreme helyett. Folyik a vér és a benzin is egy halálos hajsza közepette. Abszolút adrenalin és akció löket, emlékezetes karakterek sorát felvonultatva. Az eredeti drámája nincs benne, de cserébe igazi popcorn látványorgia. Hardy, Theron és Hoult is kiérdemelte a piros pontot érte.

4: Hajsza a győzelemért – James Hunt és Niki Lauda vetélytársak voltak a Forma 1 világában. 5f4_3.jpgMindketten világbajnokok akartak lenni, de az út tele volt buktatóval. Köztük Lauda majdnem halálos balesetével, ami után Lauda képes volt visszaülni a kormány mögé. A két ember jobban nem is különbözhetett volna: az egyik precíz és komoly, a másik egy showman. Az emberi oldala és a remek színészei még annak is nézhetővé tették, akik nincsenek oda a Forma 1 világért. Látványos, drámai, és a zenéjét is be szokták válogatni a legjobb OST albumok közé.

3: Taxi 1-2 – adott egy fiatal francia rendőr, aki leginkább a két bal kezéről és lábáról ismerős5f3_2.jpg az őrsön. Nyomorult a jogosítványt se bírja megszerezni, noha a legújabb ügye egy luxuskocsikkal száguldó bandáé. Így azt a taxist fogja be segítőnek, aki a város sebesség királya is egyben. Barátságok és szerelmek szövődnek padlógáz mellett. Ezek még viccesek voltak, és működtek az akció részek is benne. Aztán sajnos a folytatások tönkretették, sorra léptek ki belőle a szereplők, és a legutóbbi fejezete egyenesen moslék. De az első kettő attól még jó és mosolygós száguldós.

2: Halálos iramban franchise – avagy család a legfontosabb az életben. Brian 5f2_3.jpgkezdő rendőrként épül be illegális autóversenyzők köré, akik szabad idejükben merész autós rablásokat kiviteleznek. Olyan jól sikerül az azonosulás, hogy a főnök húgába és a száguldásba is beleszeret. Aztán a banda idővel a rendőrségnek nyújt segédkezet válogatott rosszfiúk ellen. A sorozat, ami feltámadt hamvaiból, és az akciókban a fizika szabályai nem számítanak semmit. Roppant látványos adrenalin löket, döbbenetes sztárnévsor szerepeltetésével. Már készül a mellékszereplők önálló filmje is.

1: Tolvajtempó – Memphis volt a legjobb autótolvaj a szakmában. De mindenkit hátrahagyva elment, hogy az öccsének adjon egy esélyt a normális életre. A testvére azonban bajba kerül, és ha helyette a bátyja nem szed össze nagyon rövid idő alatt egy nagyon exkluzív lopott kocsi gyűjteményt, megölik. Visszatér egy utolsó munkára, de ehhez társak kellenek. Szembe kell néznie azokkal, akiket elhagyott. Stílusos, pörgős, és heist movie is az akciófilmes elemek mellett. Olyan ötletek vannak benne, hogy volt, aki ebből tanult meg kocsit lopni. Ekkoriban Nick Cage renoméja messze jobb volt, és olyan sztárok játszanak még benne, mint Angelina Jolie vagy Robert Duvall.5f1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1414282167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása