Minden napra egy film

Minden napra egy film

Forever my girl

Örökké a csajom

2018. október 13. - BBerni86

orokke_a_csajom.jpgSzerelmes, hazatérős, bocsánatot nyerős.

Liam Page az esküvője napján hagyta el a szülővárosát, minden szálat elvágott. A rádióba játszani kezdték aznap az egyik dalát, és a világhír gyorsan jött. 8 év telt el, sok a rajongója, mindig van egy lány, aki örömmel ugrik az ágyába. Liam mégis boldogtalan. A szülővárosához közel koncertezik, amikor a hírekben régi barátja haláláról értesül. Megszökik a turnéról, hazamegy. A templom előtt egy nő ütközik belé, egy kislányt vezetve befelé. Döbbenten ismeri fel benne egykori menyasszonyát. Josie még mindig gyönyörű, és Liam biztos benne, hogy a lány az övé. Kiderül, próbáltak neki szólni, de hiába. Josie épített maguknak egy jó életet, Liam apja is segíti őket. Liam egy esélyt kér, hogy megismerje a lányát. Josie megadja neki, és lassan a két fiatal kezd újra összehangolódni.

Hamar leszögezem, fogalmam sincs, nálunk játszották-e ezt a filmet, vagy kijön-e majd dvd-n. A trailerbe botlottam bele, és mivel anno a regényt szerettem, én megnéztem angolul. Így akinek szinkron igénye van, attól tartok, ezt most ki kell hagynia.

ÉS tudjátok mit? Nem tudom azt mondani, hogy nagyon bánnotok kellene! Olvassátok el a regényt, az milliószor jobb, mint amit a filmmel műveltek!

Az ellen nincs kifogásom, ha egy regényt átdolgoznak, hogy a filmhez jobban passzoljon. De amikor pont azokat a dolgokat veszik ki, amelyek értékessé tették a könyvet, na, azért harapok! Most sajnos haraphattam kedvemre.

A legnagyobb fájdalmam, hogy teljesen más lett Liam karaktere. A regényben van egy bonyolult, tragikus történet, hogy miért kellett a fiúnak elmennie, aki sportsztár volt és tudta, hogy élete szerelme a barátnője. Itt egy nagyon idióta indokot kapott a távozásra, és ha az nem lenne elég, sokkal becstelenebbül távozott. Nem ment el az esküvőjére. A könyvbe elment a lányhoz és szakított vele. Ehhez kapcsolódik, hogy a regényben Liam szülei ritka nagy szemetek, és érthetővé is válik, miért ment el, miért nem tud a gyerekéről. Itt? Az anyja egy angyal volt, akinek az elvesztését még mindig gyászolja, az apja meg egy jólelkű lelkész, mindenki támasza! Komolyan?

A regényben továbbá fia van, akivel azonnal egymásra hangolódnak. Noah kiköpött Liam, és örökölte a tehetségét a sportban. Mert a regényben focistának indult, állami bajnok is volt, és a zenélésről nem tudták, mennyire szereti. Itt eleve zenésznek indul, és nem fia lesz, hanem lánya, akivel a zenélés lesz a közös hobbi, ami a regényben a foci.

De van még egy. Jó romantikus regényhez híven itt Josie máig várja vissza a férfit. A regényben lett egy új kapcsolata és élete, és a nő is sokkal izgalmasabb karakter attól, hogy mérlegelnie kell, melyik férfiért harcoljon. A vőlegényéért, akit kedvel, de nem szerelmes belé. Vagy élete szerelme, aki még mindig az Igazi, csak éppen megbízhatatlan. Itt új pasi helyett egy bátyja van, aki próbálja elüldözni a visszatérő énekest.

Túl nyálregényesek a fordulatok, a helikopteres repülést meg tuti Christian Grey ihlette.

Igazából egy változást tudok értékelni: a sztorihoz tényleg jobban illik a country. Ok, igazából a szereposztással sincs bajom, Roe és Rothe jól mutatnak együtt és a vásznon is.

Átlag románcnak elmegy, de amitől a regény ütött, az bizony ki van irtva a filmből.

 

Forever my girl – 5/3 tipikus, átlagos romantikus filmnek elmegy, a szereposztása ok, de regénybe ütősebb.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6ktjg_RPk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4814298183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása