Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

The Show

2018. október 21. - BBerni86

Ide tolakszik a Netflix is, akkor nézzük is, mit kínál a The Show!

Adam Rogers éppen a Milliárdoshoz megyek feleségül utolsó részét forgatja. A templomban már vár a násznép, és a két utolsónak maradt lány vár, hogy kiválasszák a menyasszonyt közülük. A milliomos választ, a másik lánynak távoznia kell. De mielőtt a templomba mennének, a kiesett lány pisztollyal jön vissza, lelövi a férfit, majd öngyilkos lesz, Adam hiába próbálja megállítani.sp5_1.jpg

A tévé felkapja az esetet, hiszen élő adásban ment le egy gyilkosság-öngyilkosság. Adam a közvélemény szemében hős lett, vele is interjúznak. Szerinte a történtek az ő hibájuk, meg a nézőké is. A show kedvéért ellenséget csináltak két helyes, kedves lányból, miattuk kattant be. Adam várja is, hogy a nyilatkozatáért kirúgják.

Ilana, a csatorna programigazgatója a hírverést és Adam szerepléseit látva azonban mást gondol. Kikérdezi a jogi csapatot, és már tudja, ha a csatorna biztosít lelki segélyt és kiszállási lehetőséget, gond nélkül adhatnak le öngyilkosságokat a tévében. Ebből akar műsort csinálni. A kiszemelt műsorvezető Adam lenne, a rendező pedig a valóságshow világ legjobb háttérembere, Sylvia. Mindketten visszautasítják.

sp1.jpegÁm, amikor Adam tévét néz, látja visszajátszásban, hogyan kezdték a férjfogós műsort a lányok. Azon kattog, mennyire értelmetlen halál jutott az öngyilkos lánynak. Miért? Nincs válasz, és ez megőrjíti.

Így azzal keresi meg Ilanát, hogy elvállalja, ha ő választhatja a szereplőket. Ha olyan embereknek segítenek ezzel, akik ezzel valamit elérnek. Ha értelmet adnak a halálnak. Sylviát a szerződése köti, ő is visszajön.

Az első adásban Adam egy nőt mutat be, akinek a férje molesztálja a lányukat, de nem tudja elhagyni. Nincs pénze, és az új élethez az kell. Adam a stúdió nevében ígér egy nagyobb összeget, és a nézők is küldhetnek a lányának. Az asszony vízbe ereszkedik, de nem tudja megfujtani magát. Feljön, és a lányának megüzeni, hogy ő ölte meg az apját, a lánya már biztonságban lesz nélküle, az ezzel keresett pénzzel. Berántja a kádba a rádiót, halálos áramütést kap. Először döbbent csend, majd kitör a tapsvihar.sp2_1.jpg

Rengeteg pénz bejött a lánynak, a műsor már az első adással bekerült az országos legjobb hármasba. Ilana nagyobb műsort akar, Adam nem engedi ki a kezéből a gyeplőt. Egykor drogfüggő húga, akit még mindig ő támogat és szerzett neki ápolónői állást, sem helyesli a műsort, ahogy Sylvia sem szereti, de a férfi mindkettőt vonzza. Sylvia össze is jön vele.

Ám ahogy ők lesznek az országos legjobb show, Adam elszáll. Már csak a nézettség és a pénz érdekli. Húga és Sylvia is eltávolodnak tőle, miközben egyre kegyetlenebb módokon végeznek magukkal a műsorba kerültek.

sp4.jpgAz egyik nő az autójába akar megfulladni a gáztól. De valamit elszámoltak, a füsttől a nézők semmit nem látnak, és a nő csak köhög, nem halálos az adag. Adam csal a kamerával, mintha meghalt volna a nő. A színfalak mögött már kiszállna a kocsiból, de Adam visszalöki, a motort is újraindítja, megvárja, míg megfullad.

A fináléra nagy műsor kell. Mason egykor a stúdióban dolgozott, mint takarító, mellette egy étteremben mosogatott. A felettese olyan beosztást írt neki, amit nem tudott vállalni, ezzel indokolta az elküldését. Az étteremből meg Adam rúgatta ki, akinek nem tetszett, amikor a cégtől távozva az elkeseredett férfi megjegyezte n neki, hogy mennyire nem szereti a műsorát. Mason idősebb, sehol nem kap sp6.pngállást, és a felesége is közölte vele, ha elvesztik a házat, elköszönhet tőle is, meg a gyerekeiktől. A fináléra 1 millió dollár a leglátványosabb halál jutalma. Mason bevállalja, hogy élőben felrobbantja magát robbanó mellénnyel.

Karina, Adam húga Sylviával beszélget, és megállapítják, a férfi már nem önmaga. Karina rá akarja ébreszteni a műsor borzalmaira, ráadásul egy kis rákbeteg fiú halálán annyira kikészült, hogy újra gyógyszerekhez nyúlt és kirúgták. Ráveszi Sylviát, vigye be a műsorba.

Adam vezeti a műsort, amikor az utolsó előtti öngyilkos érkezik. Ahogy a húga nevét felolvassa, és feltűnik mögötte Karina, le akar állítani mindent. Körberohan, de már elkésett. Karina szívbemarkoló beszédet mond az sp7_1.jpgélet értelméről, hogy reméli, ő az utolsó halottja a műsornak, és a magának beadott drogtól a bátyja kezei között meghal. Adam teljesen összeomlik.

Mason következik, aki nem képes felrobbantani magát. Rá hatott Karina. Hazaindul. Adam is csak menne el, összetörten, de a rendőrök megállítják és elvezetik. Sylvia átadta a felvételeket, amin látszik, hogyan ölte meg a kocsiba fulladt nőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr214309593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása