Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

A Titán

2018. november 04. - BBerni86

Mivel a héten nem olyasmit néztem, ami csavaros lett volna - hiszen a történelmi filmek poénjait az élet lelövi helyettem - azt nézzük alaposabban, ami maradt és minimálisan legalább csavaros volt. Jöjjön a Titán!

Rick elit katona, akit kiválasztanak egy különleges programra. Egyszer túlélte a sivatagban ragadást, így bíznak benne, hogy a szervezete ezt is bírni fogja. A Föld annyira tönkre van, hogy lassan lakhatatlan. Az emberiség úgy élheti túl, ha képes elköltözni. A Titán, a Szaturnusz egyik holdja a cél, de ahhoz fejleszteni kell az emberi testet. sp2_2.jpgEnnek a programnak lesz az egyik alanya Rick - aki azzal a tudattal vág bele, hogy az eredményeknek hála a fia majd titáni polgár lehet egyszer. A felesége abszolút támogatja, még a karrierjét is feladja, hogy a család együtt maradjon és a férje mellett legyen.

A csapat megkezdi a programot. Műtétek, gyógyszerek, DNS módosítások jönnek sorra. Eleinte minden csupa siker: a katonák sokkal ellenállóbbak lesznek, miközben önmaguk maradnak. Rick az első, aki már titáni emberi tulajdonságokat mutat. Úgy úszik, mint egy delfin és az oxigén igénye egyre csökken.

De aztán elkezdenek jönni a mellékhatások. Van, aki hirtelen meghal, és nincs magyarázat, miért. Van, aki sp4_1.jpgagresszívvá válik. Olyannyira, hogy az egyik alany megöli a feleségét. Abigail, aki korábban orvos volt, Rick esetében is baljós dolgokra figyel fel. De hiába kérdez rá a konkrét kezelésekre, nagy a titkolózás, senki nem mond neki semmit. A nő így maga kezd el nyomozni. A férje vérét, DNS-ét tanulmányozza, és kémkedni a laborba is bejut.

Ott döbben rá, hogy mit műveltek a katonákkal igazán. Állatokkal keverik a DNS-ük, ők maguk sem tudván, pontosan mit alkotnak. A legutóbbi műtéttel a szemük akarták javítani, de Rick most vakon fekszik otthon. Megkongatja a vészcsengőt a nő, és mindenkit igyekszik rávenni, hagyják abba az egészet. Nem éri meg: belehalhatnak, vagy még rosszabb: elveszthetik önmaguk!

Ám Rick látása visszatér, és a doktornak igaza lett, jobb, mint valaha. Eltűnt előtte a sötétség, éjjel is tökéletesen lát.Így ő arra beszéli rá Tally-t, a másik még életben levő katonát, hogy fejezzék be a kísérletet. Még egy műtét sp1_1.jpgvan vissza.

Mindketten túlélik, és Abigail döbbenten szembesül a végeredménnyel. Alig  maradt emberi a férjében. Más a bőre, nem képes beszélni sem. Hazaengedik még kicsit, de aztán kilőnék a Titánra. A fiuk, Abigail is idegenkedik tőle eleinte, de aztán meglátják a lényben a szeretett férfit is. Este Tally jön át, és érzik, baj van. Tally bebolondult, megölte a férjét, most nyomában a katonaság. Rájuk törnek, védekeznek. Tally meghal, Rick elszökik.

Abigail segít neki, és az áruló doktor elkapását tervezik. Mikor Rick megadja magát, a feleségét akarják rávenni, sp3_1.jpghogy mossa ki egy szerrel a férje agyát. Amikor Rick ebből kitör, és a nő neki segít, az orvos elrendeli a férfi agyonlövését. Ha neki nem engedelmeskedik, inkább ne is éljen! A NATO parancsnok lép közbe.

Pár hónappal később Rick a Titánon van és ismerkedik a bolygóval, míg Abigail átvette a programot és a Földön neveli a fiukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4114343109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása