Minden napra egy film

Minden napra egy film

Harlots

Kurtizánok kora 1. évad

2018. november 17. - BBerni86

Kosztümös, intrikás, kihasználós.harlots.jpg

Margaret Wells örömházat visz, az egykori prostituált igyekszik egyre magasabbra jutni. Most készül egy jobb helyre költözni a lányaival, amit ellensége, az előkelő bordélyt vezető Lydia Quigley nagyon meg akar akadályozni. Felbérel egy vallásos szónokot, hogy a nő ellen beszéljen. Lánykereskedelemben is részt vesz, és az innen szerzett bírósági ismerőseit is arra használja, hogy Margaret életét nehezítse. Az asszony azonban küzd ellene, mindent bevetve. Nagyobb lánya már egy nemes kitartottja, bár Charlotte nagyon szabadulna, hiszen sir George féltékeny és birtokló. A kisebbet, Lucy-t eddig távol tartotta a férfiaktól, de most eladja a szüzességét és kitartót keres neki. A lány próbál megfelelni, de egyre jobban gyűlöli az ügyfeleket. Miközben Quigley és Margaret között mérgesedik a helyzet, egyre többen szenvednek a lányaik közül.

Ez is egyike azon sorozatoknak, amelyek eddig nagyon kiestek a látókörömből. Amikor elindult, olvastam talán róla egy cikket, de nem volt semmi kedvem örömlányokról sorozatot kezdeni. Volt egy félelmem, mégis miről szólna.

A 2. évad kapcsán olvastam róla kicsit többet, és gondoltam, belenézek, milyen. Az lett a vége, hogy az első évadot – mindössze 8 rész – ledaráltam 2 nap alatt. Kosztümös, korrekt sorozat, ami történetesen prostituáltakról szól a XVIII. századi Londonban, de nem a szex a film központi témája.

A sorozat igazából két dologgal tudott megfogni: az első, a két ház és madame vetélkedése. Elképesztő, mit ki nem találnak, hogy a másiknak keresztbe tegyenek. Könnyű Margaretnek drukkolni, miközben látjuk azt is, hogy teszi őt is egyre rosszabbá a harc. De neki még van visszaút, ő még nem korrupt. Quigley viszont szó szerint másokon élősködik, és érik neki az akasztófa is, ha egyszer lebukik.

A másik, a karakterdrámák. Minden mellékszereplőt érdemben tudnak használni, és érdekes történeteket kapnak. Charlotte vágya a szabadságra nagyon szimpatikus volt, érdekel is, mi lesz a lánnyal a későbbiekben. A szentfazék Florence nagyon mélyről mászott a tiszteletreméltóság maszkjába. Az egykori prostituált most vallásos szónok, és őt is szorongatják. Emily Margaret lányai közül ment át Lydia házába, és ott végigszenvedi a nő bánásmódját. Aki kiszolgáltatja az erőszakos férfiak perverzióit, bezárja a lányokat is. Emily túl akarja élni. Harriet De tele van színes, érdekes figurákkal az egész sorozat. Talán csak egy van, akit nem bírtam. Az egyik főszereplő, Lucy. Nekem annyival szimpatikusabb a nővére, hogy vele együtt én is éreztem, hogy az anyjuknak Lucy a kedvence, és mások szívnak miatta.

Ha már karakterek, a casting egész jól sikerült. Jessica Brown Findlay rég az egyik kedvenc angol színésznőm, és itt ő is egész más arcát mutatja meg, mint amit eddig megszoktunk tőle. Vadmacskás, érzékeny, több arcát megmutatja itt. Lesley Manville szintén nagyon elkapta az undok karakterét, de sok mást is felsorolhatnék.

A sorozat a Hulu sorozata, vagyis nem HBO szintű pénzekből forog. A külső helyszíneken ez látszik is, de a jelmezekre és a belső terekre odafigyeltek, jól nézett ki a sorozat.

A második évada is már lement, majd mesélek még arról is. Mert nézem majd tovább is.

 

Harlots – 5/4 díszletben, színészekben, drámában erős, azért a kisebb pénzből készülés néha látszik.

https://www.youtube.com/watch?v=j7--ofHqPMo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3714376587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása