Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kalandorok kapuja

2018. november 23. - BBerni86

Kamaszos, hercegnőt megvédős, hőssé válós, kalandos.

Jack magányos kamasz, aki egy verekedős játékban mesteri szinten van, Fekete Lovag karakterével minden hercegnőt megment és gonosszal leszámol, de a valóságban ő az, akit a nagyobb srácok megvernek vagy menekülésre késztetnek. Minden megváltozni látszik, amikor egy barátja különös, kínai dobozt ajándékoz neki. kalandorok_kapuja.jpgÉjjel a doboz szétrobban, és egy kínai hercegnő száll ki belőle a testőrével. A hercegnő halálos veszélyben forog, és amíg testőre a biztonságán dolgozik otthon, Jack lesz a lány védelmezője. A kezdeti nehézségeket leküzdve Su Lin beilleszkedik a fiú világába, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. De a lányt elrabolják, hogy saját korában egy barbár hódító feleségül vehesse. Jack utána siet, és a lány testőrének segítségével magában is felfedezi a hercegnő mentő Fekete Lovagot.

Hú, de nagy bukás volt ez a film… bocs, tudom, nem ezzel kellene kezdenem, de rápillantottam a bevételi adataira, és ritkán látok ennyire nagy buktát. 48 millióból forgott és alig keresett többet 3 milliónál. Azért ez durva! Nekem se tetszett a film, de nem gondoltam, hogy ennyire érdektelen lett volna másoknak is.

Igazság szerint nem vállal sokat, azt talán még korrektül teljesíti is. Megvan a fejlődési út, a bátortalan és lúzer srác a film végére megszerzi a lányt, harcossá lesz és megfizet azoknak is, akik addig piszkálták. Ha fordítva lennének a nemek, Jack lenne a lány, még a disztópia ifjúsági zsánerbe is illeszkedhetne.

A látványvilága is olyan, amit tévében mernék leadni, ha azért moziba nem is illik szerintem. Színes, harsány, a középkori világ erősen túlzott és túlszínezett. De fél szemmel nézve még látványos is így, túlzóan.

Nem vagyok nagyon otthon az akciófilmekbe, de azt még én is láttam most, mennyire beállítottak és kiszámítottak a verekedős jelenetek. Komolyan olyan érzésem volt néha, mintha a gonoszok megmerevednének, és várnák, hogy kiosszák nekik a pofonokat és rúgásokat, melyektől aztán elterülhetnek.

Az se tetszett, hogy a korhatár besorolás mennyire rányomta a bélyegét. Ebben a filmben ölnek, karddal szúrnak le embereket. Szerintetek vérzik bárki is? Nem vérzik. Konkrétan van egy olyan jelenet, amikor premier plánban leszúr Jack egy barbárt, kihúzza belőle a kardját, ami szinte ragyog a fényben, és a katona cseppnyi vérzés nélkül holtan eldől. Gyerekfilmnek ok, de az én igényeimnek ez már inkább bután vicces, mint szórakoztató.

A karakterek minimális árnyalást kapnak, de mindenkinek adnak egy területet, amiben fejlődhet a film végére. Jack bízni kezd magában és küzdősport zseni lesz. Ja, egyetlen beállásból és kéztartásból eljut a fekete övig a semmiből… A kínaiak meg lazulni tanulnak a fiútól, hogy nem kell maguk olyan komolyan venni. Inkább nem is minősítek. Maradjunk annyiban, hogy én a barbár vezéren mosolyogtam jókat, aki szegényem még azt se tudja, hány serege van, és olyan neve van, hogy az állandó jelzőit rövidíteni kell.

Sokban emlékeztet a film egy számítógépes játékra, az elején konkrétan azt is látunk. Egy pontig vártam is, hogy Jack felébred, és kiderül, csak álmodta a játékot.

Nem ez a film menti meg a fantasy kalandfilmek zsánerét, de sikítani se kell tőle.

 

Kalandorok kapuja - 5/2,5 közepes a látvány, a történet is nagyon mesés, tanulság tipikus. Egyszer meg lehet nézni.

https://www.youtube.com/watch?v=00DdxIRgbzE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8414387418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása