Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

2018. november 25. - BBerni86

- A jogdoktor

Roman elszerződik George cégébe, ahol rendszeresen arra használják, hogy olyan kis ügyeket bízzanak rá, amivel a komoly ügyvédek nem akarnak foglalkozni. Így kerül kapcsolatba egy fiatalemberrel, aki hajlandó gyilkos társát feldobni egy jó alkuért. Tudja, hol a rejtekhely. De az ügyészség nem köt alkut, a fiút megölik a börtönben. sp6_1.jpgRoman azt látja mindenütt, hogy nem éri meg jó dolgokat tenni.

Így a megtudott információt eladja a családnak, akiknek a tagját az a rejtőzködő férfi ölte meg, akinek a rejtekhelyét már csak ő ismeri. A pénzen új és divatos ruhát, frizurát, lakást szerez be. A lelkiismeretét is hátrahagyja, már gond nélkül benne van a nagyvállalat életébe, és hátrahagyja a régi álmait és ambíciót a jog megváltásáról.

George viszont a hatására elkezd azon gondolkodni, hogy nem csak pénzt kereshetnének, a társadalomnak is visszaadhatnának többet. Romant teszi a csoport élére, akinek azt a férfit kellene képviselnie, aki közvetve miatta sp5_2.jpgkerült börtönbe. Megfenyegeti az ügyvédet, hogy börtönbe juttatja maga mellé.

Roman elmenekülne, de aztán úgy dönt, helyrehoz mindent, amit tud. Visszaadja a pénzt, feljelenti saját magát, és befejezi a nagy ügye papírjait, amit George kezébe ad. Ő segíteni akar, az ügyet is vinné vele, de erre már nem kerülhet sor. George egyedül adja be a bíróságra az ügyet, miután Romant agyonlövi a börtönbe juttatott bűnöző egyik embere.

- Aminek jönnie kell

Hans különválik a társaitól. A falubeli francia a németek keze közé kerül, akik befogják egy rendező propaganda filmjébe. Fegyvert adnak neki, mintha védené a faluját, de igazából az eszköz használhatatlan, a németek lemészárolják, míg a rendező mindent felvesz. Percy a francia sereghez csatlakozik, akik a német túlerő ellen sp1_4.jpgküzdenek. Végül elbuknak, Percy fogságba esik, és pont az a német jár erre, aki a propaganda filmet forgatja. Meglátja a skót férfi dudáját, és fel akarja venni, ahogy játszik rajta. Percy el is kezd játszani, de ahogy a férfi közelebb jön a kamerával, pisztolyt ránt és agyonlövi. A kamera elsötétedik, de ki lehet találni, hogy a többi német agyonlövi erre a foglyokat, így Percy-t is.

Közben Max és a falusiak légi támadás áldozatai lesznek. Sokan meghalnak, van, akinek nyoma veszik. Max is ilyen. A holtakat eltemetik, és a polgármester haza akar menni. A németek gyorsabbak náluk, már nincs hova sp2_5.jpgmenekülni előlük. Inkább otthon várná be a véget, nem út közben. Kettéválnak, van, aki folytatni akarja az utat mindenáron. A kis tanárnő, aki Max védelmezője volt, azért indul haza a polgármesterrel, mert a fiú ruhájába belevarrta a címét, hátha hírt kap arról, mi lett a gyerekkel.

Hans arra ér ide, mire már a holtak eltemetve vannak. Nem tudja, mi lett a fiával. Megtörten egy temetőbe esik össze, ahova azért ment, mert itt közel érzi magához Maxot. A fiú szerette a temetőket. A sírok melletti kápolnából valaki elindul felé. Hans a cipőjét látja meg először a földről, majd apa és fia megölelheti sp3_4.jpgegymást. Hans Londonba akar menni, még Percy adott neki egy címet, ahol otthonra lelhet. Német katonának öltözik be, és a nyelvtudásuknak hála egyre könnyebben jutnak át a német ellenőrzéseken.

Egy hídon pont a haza igyekvő falubeliek jönnek szemközt. A tanárnő leszáll a kocsiról, megfogja Max kezét, és velük megy tovább. Látjuk, ahogy ők hármasban maguk mögött hagyják a német ellenőrzést és a frontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4814391100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása