Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Iskolai zenés/táncos

2018. november 27. - BBerni86

Hamar kiemelem: nem musical, csak olyan filmek amiben táncolnak és/vagy zenélnek a középiskolában!

5: Streetdance 2 - a Step up kistestvérében is a zene és a szerelem körül forog minden. Ebben éppen egy f5_6.jpgeurópai versenyt akarnak megnyerni hőseink, ehhez egy francia lányt is meg kell nyerniük. Aki természetesen szerelembe esik a táncos csapat vezérével. Csak éppen nem olyan látványos, mint egy Step up.

4: Step up filmek - ha fiatalok és tánc, ezeket a filmeket kell keresni! Hozzáteszem, a f2_6.jpgtörténet helyett a látványos koreográfiákon és a táncon van a hangsúly. Az általános képlet szerint van egy hátrányos helyzetű fiú vagy lány, aki bekerül a menő iskolába, ahol valami táncos eseményen bizonyítania kell. Közben szerelembe esik az iskola reménységével. Az elsőben magas volt a sztár faktor, Tattum már ebben táncolt a Magic Mike előtt. A leglátványosabb, szerintem a 3 lett. De mindenki döntse el maga!

3: High Strung - a történet alaphelyzete kritikus: a szegény srác utcai zenélésből éldegél, a maga örömére játszik. A nagyvárosba költözött balerina tanuló, akit f3_6.jpgfelvettek a menő iskolába, felfigyel rá. Szerinte ennél többre lenne képes, és rábeszéli, hogy az iskolája zenei versenyén induljon el, ha megnyeri, ösztöndíjat kap hozzájuk. A produkció zene és tánc keveréke kell legyen. Nagy ellenfél az iskola legtehetségesebb hegedűse, aki a lány szívét is elnyerné a szegény utcai hegedűstől. Amit imádtam benne, a zenei stílusok vegyítését. A hegedűvel modern hangzást is elérnek, a versenyprogram remek lett, és nagyon tetszett a báros jelenet is, amiben az orosz néptánc és a z ír szteppet keverték. Szimpatikus fiatal színészek, jó zene, szerethető történet. Tragédia, hogy nálunk még dvd megjelenése se volt.

2: Status Update - jó, talán az előző kettő bizonyos szempontból jobb nála. A High Strung jobb történetet kapott, a Step up meg jobb a szemnek. Amiért mégis ezt f4_6.jpgsoroltam ide, hogy ebben jól működik a komédia elem, amiből az utóbbi időszakban kevés jót kaptam. A történet szerint adott egy srác, aki a szülei válása és a költözés miatt új iskolába kell járjon. A menők rászállnak, az apja hiányzik, és van egy zenekaros lány, aki tetszik neki. Amikor a telefonja tönkremegy, a lökött szerelő egy új app-ot is feltesz neki. Ami teljesíti a tweet-jeit. Hamar meg is indul a népszerűség útján, hiszen egyetlen bejegyzés után ő lesz az iskolai zenekar sztárja, a legjobb a hokiban. Néha mellélő, ilyenkor vicces helyzetekbe keveredik, és a film végére azt is megtanulja, érték önmaga is.

1: Whiplash - ezt pótolnia kell annak, aki még nem látta! Az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb tanár - diák f1-2.jpgfilmje, és természetesen a zene is fontos szerepló benne. Andrew tehetséges dobos, aki be akar kerülni az iskolai zenekarba. Terence Fletcher legendás tanár, aki kihozza a diákjaiból a maximumot, de a módszerei közismerten brutálisak. Andrew bekerül, de a mindennapjai harccal telnek meg. Fletcher szabályosan kínozza a többért, és Andrew egyre több mindent felad a dobért. A szerelmet, majd az egészsége is másodlagossá válik. Eljön a töréspont is, ahol már kibírhatatlan ez a feszültség és a hajtás, Andrew szembeszegül a tanárral. De ki nyer a végén? Van-e nyertes? A történet erős, a zene jó. A színészekről nem is beszélve. JK Simmons teljesen megérdemelten nyert érte Oscart, és ha lenne igazság a világon, Chazelle ezért a filmért kapta volna meg a legjobb rendezői Oscart, nem a Kaliforniai álomért.f1-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6114395758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása