Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Karácsony

2018. december 25. - BBerni86

Csak hogy legyen alternatíva, ha unod már Kevint és a betörőket a tévében...

5: Túlélni a karácsonyt - mielőtt Ben Affleck rendezni kezdett volna, és Batmanné változott - bár ne tette volna -5_1.jpg gyártott egy-egy romantikus komédiát is. Az egyik kedvencem ezek közül ez a film, amiben a gazdag Drew még mindig küzd a családi traumákkal. Pszichológusa tanácsát kiforgatva visszamegy a régi családi házhoz, és kibéreli magának az ott lakókat az ünnepekre. Jó sok vicces helyzetbe keverednek, és a hazaérkező nagylányban Drew még szerelemre is találhat, ha nem ront el mindent. Egy romantikus komédia Top5-be nem férne be, de karácsonnyal keverve itt a helye!

4: Hóbarát - Charlie csak annyit szeretett volna, hogy az apja vele karácsonyozzon. A férfinak azonban fontosabb 4_2.jpgvolt a koncertje, és rohannia kellett haza. Autóbalesetet szenved, meghal. Egy évvel később a fiú annyit kíván, hogy vele lehessen az apja. A kertben épített hóemberre adja rá apja kalapját és sálját. A csoda pedig megtörténik: a Hóember életre kel, Charlie apjának szelleme benne jelenik meg. Apa és fia most pótolhatja az elveszett időt, és együtt tölthetnek egy kis időt, persze, mindenki elől rejtve, micsoda hóembere van a fiúnak. Ez szül nem kevés komikus esetet, de gondot is, amikor melegedni kezd az idő. Charlie nem akarja még egyszer elveszteni az apját, de hogy akadályozza meg az olvadást? Komédia, ami pont annyira fáj, hogy még az is jól essen. Az csak ad hozzá, hogy az apa szerepében Michael Keaton válik hóemberré.

3: Kelekótya karácsony - Grisham regényének jó szereposztású feldolgozása. Adott egy család, ahol minden 3_2.jpgévben hatalmas buli a karácsony, annyi előkészülettel, hogy a szülők valósággal beleszakadnak. Idén azonban a felnőtt lányuk nem jön haza az ünnepekre, így sztrájkot hirdetnek. Semmi karácsonyi készülődés! A környéküket jól fel is húzzák, miközben alig várják, hogy elrepüljenek végre strandolni! Az indulás előtt azonban a lányuk jelentkezik: szerelmes lett, hazahozná a vőlegényét bemutatni! Villámgyorsan elő kell állítani a karácsonyi varázst... szerintem vicces, aranyos is, és Jamie Lee Curtis ebben is jó. 

2: Karácsonyi lidércnyomás - Tim Burton fénykorából egy mese, amit nem lehet megunni! Jack, a csontváz már 2_2.jpgunja, hogy mindig ijesztenie kell az embereket. Halloween királya így új ünnepet szemel ki magának: a karácsonyt! Foglyul ejti a Mikulást, és maga áll a helyére. Természetesen a saját módszereivel, így idén labda és könyv helyett pók és rémség kerül a karácsonyi meglepetések helyére. Sok-sok szeretnivaló szereplő, jópofa dalok, és az a gótikus horrorba ágyazott szépség, aminek Burton a mestere volt. Így kell karácsonyi mesét gyártani, pont annyi horror beütéssel, hogy a karácsonyi csoda is megjelenjen! Méltatlanul keveset játszott film, de így legalább nem is untuk még meg...

1: Csoda New Yorkban - nálam régi nagy kedvenc, és a tévék sem koptatták el. A történet szerint Susan komoly 1-1_1.jpg1-2.jpgkislány, aki már pontosan tudja, hogy nincs Mikulás és karácsonyi csoda. Az anyja egy nagy áruház reklámigazgatója, minden évben ő választja ki az áruház Mikulását is. Idén gond adódik, és beugróra van szükség. Kris elvállalja, de ő több a szerepnél. Valóban hisz abban, hogy ő a Mikulás. Hatalmas sikert arat, a rivális cég tönkre is akarja tenni. Bíróság elé citálják, ahol Susan anyjának barátja igyekszik ellátni Kris védelmét, és kimondatni New York állammal, hogy hiszek a Mikulásban. Közben megtudjuk, hogy Bryan elnyeri-e Dorey kezét, teljesül-e Susan karácsonyi kívánsága (új ház, apuka és öcsi), és talán hinni kezdünk mi is, Kris a Mikulás! Egyszerre családi, szívet melengető, miközben a tárgyalótermi része is korrekt. Mai szemmel nézve a szereposztása is kiváló: Richard Attenborough a Mikulás, Dylan McDermott a családra vágyó ügyvéd, aki Elizabeth Perkins kezét igyekszik elnyerni. Teljesen jól működik  ma is, pedig közel 25 éves filmről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4514509404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása