Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Apostle

2018. december 30. - BBerni86

A héten láttam egy filmet, amibe akadt bőven csavar. A teljesség igénye nélkül következzenek az Apostle csavarjai:

Egy férfi utazik, egy zsaroló levélre válaszolva. A húgát elrabolta egy szekta, és váltságdíjat kérnek érte. A lány bátyja, Thomas a levéllel igyekszik bejutni a szigetre. Észreveszi, hogy az ő meghívő levele meg van jelölve, így a berakodás előtt összeütközik egy idősebb férfival, és elcseréli a jegyeket.

Meg is lesz az eredmény: a férfi táskáját megjelölik, a közösségbe érve félrevonják, és nagy titokban kivallatják, 2.jpegmegkínozzák és átkutatják a holmiját. Rájönnek, hogy nem őt várták. Megölik, senki nem tudhatja mit tettek, és megegyeznek, hogy megkeresik a közéjük beépülő idegent.

Közben Thomas már nagyban kutatja a titkaikat. Két segítőre lel: egyik éjjel észrevette, hogy a fiatal Jeremy és Ffion tilosban kint jártak, és együtt. A 6.jpgfiúnak segítenie kell neki a hallgatásáért cserébe. A közösség vezetőjének lánya, Andrea pedig ártatlan teremtés, aki feltételezni sem tudja, hogy az apja és a közösség vezetői olyan dolgokra lennének képesek, amit Thomas állít.

Andrea lesz Thomas bizalmasa, akinek elmeséli azt is, ami az ő titka. Egykor ő is olyan hívő volt, mint a lány. Olyannyira, hogy papként Kínában ment téríteni. De ott a helyiek elkapták, durván megkínozták, és a hitét elvesztette. Az apja számára meghalt a fia, de ő kötődik a családjához, elsősorban a húgához, akit itt tartanak fogva.

7.jpgFfion bizalmasa is Andrea lesz. A lány gyanítja, hogy teherbe esett. Jeremy rég a szerelme, pár hónapja a szeretője is. Közös életet terveznek, a fiú otthont akar építeni maguknak. Ffion azt szeretné tudni, hogy lehet biztos benne, hogy gyereke lesz. Titokban elvégzi a vizsgálatot, nem is sejti, hogy az apja mennyire leskelődik utána. Jeremyt is beavatja, gyerekük lesz. A fiú apja elhagyná a közösséget a fiával, és a hírt hallva Jeremynek természetes, hogy a lányt is magukkal viszik.

Míg elszalad előkészíteni a dolgokat, Quinn, Ffion apja számon kéri a lányát. Megöli, miközben kivágja belőle a 5_2.jpgmagzatot. A visszatérő Jeremyt is elkapja, és azzal vádolja, ő ölte meg a lányt. Riadót hirdet, és elrendeli a fiú purgálását. Senki nem képes leállítani. A fiút kínpadra vonják, majd Quinn egy fúróval széttrancsírozza az agyát. A visszarohanó Malcolm, Andrea apja megbüntetné, de Quinn puccsot hajt végre. Elege van belőle, hogy Malcolm nem képes meghozni a véres lépéseket, mellyel életben tarthatnák maguk. Leüti a férfit, és kikiáltja magát az új vezetőnek, aki el akarja kapni Thomast és vele is végezni.

4.pngErre az időre már Thomas felmérte, hogy a szigeten egy pogány kultuszt követnek. Egy természetistennőnek áldoznak, aki ezért cserébe termést ad nekik. De valami baj van, minden termény romlott egy ideje, sürgősen pénz kellett, ezért rabolták el a testvérét váltságdíjért. Quinn megoldása radikálisabb: ő a Miasszonyunkat vérrel és emberi hússal etetné, hogy cserébe jó termést kapjanak.

Menekülés közben az istennő rejtekhelyére esnek be. Thomas kénytelen végignézni, ahogy egy maszkos rém 3_3.jpgembereket öl, darál, majd beleerőszakolja ezt a foglyul ejtett istennőbe egy tölcséren keresztül. Thomas ki tudja szabadítani magát és a testvérét Andrea segítségével, és az istennő kérésének engedve mindent felgyújt.

Kitör a káosz. Menekülni kell. Futnak a hajókhoz. Thomas súlyosan megsérült, ő nem képes elmenni. A húgától elköszön, majd Andrea gondjára bízza, aki kimenekíti innen maguk. Thomas lassan elvérzik, míg a sérült, de élő Malcolm leül mellé. A növények lassan benövik a férfit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714519344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása