Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Örökség

2019. január 06. - BBerni86

orokseg.jpgFIGYELMEZTETÉS! Ha még nem láttad a filmet, és kis esélyt is látsz rá, hogy megnézed, ezt a posztot inkább ne olvasd el! Ezen a filmen annyira jókat lehet meglepődni és megdöbbenni, de csak akkor, ha nem tudod előre, mi jön!

 

Annie Graham kétgyerekes családanya, aki pszichiáter férjével jól él. Most halt meg az anyja, de annyira sosem állt közel hozzá, hogy igazán gyászolja. A családjában sok volt a pszichés betegség, és az anyjának is elég sajátos személyisége volt. Annie simán készít babaházakat és jeleneteket az anyja haláláról és haldoklásáról, nem érinti mélyen az elvesztése.

Petert, a 16 éves nagyfiát sem. A kamasznak inkább csinos osztálytársa, Bridget körül járnak a gondolatai, aki közvetve elhívja egy házibuliba is. Nagyon menni akar, kisírja az anyjából a kocsijukat. Annie egy feltételt szab: vigye magával a húgát is!3_4.jpg

Charlie 13 éves, és nagyon magának való. (Egy iskolai jelenetben látjuk, hogy egy ollóval kisétál egy döglött madárhoz, valami galambfélével. Lazán lefejezi.) Ő kötődött legjobban a nagyanyjához, és most a szokásosnál is furábban viselkedik. A lány nem is akar menni a buliba, de az anyja ráparancsol. Peter persze nem akar vele foglalkozni. Itt van Bridget, van fű is. Elszakadnak egymástól, és Charlie unalmában eszegetni kezd.

Csak éppen van egy súlyos allergiája, és hirtelen dagadni kezd a torka. A bátyjához rohan segítségért, de nincs náluk epipen. Peter az autóba teszi a testvérét, és a kórház felé rohan vele. De Charlie fuldoklik, kihajol az ablakból, úgy kapkod levegőért. Peter egyszer csak egy vadat lát maguk előtt az úton, félrerántja a kormányt. Nem térnek le az útról, nem ütköznek, de nagyon közel mennek egy oszlophoz. Elég közel ahhoz, hogy a félig az ablakban lógó 1.jpeggyerek feje brutálisan csapódjon, majd szakadjon is.

Peter leáll, csak döbbenten néz maga elé, teljesen sokkot kap. Valahogy hazavezet, beesik az ágyába. Látszik, hogy teljesen készen van.

Reggel Annie kel, néz szét a házba, és meglátja, ami a lányából maradt. Egy torzó, belepve döglegyekkel. Kikészül, összeesik és sikítozik, a férje sem tudja lenyugtatni. Annie ugyanennyire tört és gyászol, amikor Charlie a sírba kerül. (Arról nem tud, hogy az anyja sírját kifosztották és elrabolták a tetemét, a férje inkább nem mondja el neki.)

Annie totálisan készen van, és anya – fia között a szokásosnál is feszültebb a viszony. Annie rémálmoktól szenved, melyekbe kimondja az igazat. Hogy nem akarta a fiát, el akarta vetetni, de az anyja nem engedte. Megpróbált abortuszt előidézni, de nem sikerült. Amikor már megvolt Charlie, egyszer arra ébredt alvajárásban, hogy a gyerekeit belocsolta hígítóval és áll felettük a gyufával. Peter felébredt, látta és felfogta, és ezt nem tudták az óta sem leküzdeni. Amikor kirobbannak, egymás fejére is olvassák a bűneiket. Mindketten tudják a másikat okolni Charlie elvesztéséért.

Annie egy gyászolós úton ismerkedik össze a fiát és unokáját gyászoló Joannel. Ő lesz az, aki valamit mutatni akar neki. Egy szeánszot, ahol megjelenik a nő unokája, és üzenetet ír az asszonynak. Annie hinni akar ebben az egészben, és otthon első dolga felkelteni a fiát és a férjét, tartsanak ők is szeánszot! A nő lelki békéje érdekében belemennek, de nem várnak igazi eredményt. Mégis, valami elszabadul.2_3.jpg

Peter teljesen összeomlik, rémálmok jönnek, és mintha valaki kísértené. Az apjának önti ki a lelkét, aki nagyon le akarja állítani a feleségét. De Annie már elszánt, kommunikálni akar a lányával.

Majd felfedez valamit, ami mindent átír. Rájön, hogy Joan az anyja barátnője volt. Rájön, hogy mindkét nő egy szekta tagja, akik egy sátáni nagyurat akarnak a földre idézni. De ahhoz kell egy gazdatest, lehetőleg egy fiatalemberé. Rádöbben, hogy a házába idézte a gonoszt, aki most a fiát akarja. A padláson ott hever az anyja lefejezett teteme, a falon fura jelek, és az a könyv.

Annie megpróbálja a könyvet elégetni, de ahogy ég, ő maga is lángra kap. Képtelen így végezni saját magával, kihúzza a kandallóból a kötetet.

Közben Peter az iskolában egyre rosszabbul van. Valami megszállja, kifacsarja, majdnem szétveri a fejét az asztalon. Az apja megy érte, viszi haza. Petert ágyba dugja, majd megy a feleségéhez. Annie teljesen készen van, 5_3.jpgSteve kezdi őrültnek nézni. Annie könyörög neki, hogy dobja a tűzbe a könyvet, ezzel megmentve Petert. A férje képtelen rá, az egészet a nő pszichózisának tudja be. Annie kikapja a kezéből, maga veti tűzre. De nem ő, Steve kap lángra és ég holttá a felesége döbbent tekintete mellett.

Peter magához tér, a szüleit keresi. Megtalálja az apja szénné égett holttestét, az anyját hívja. A szobában szellemek kerülnek hozzá egyre közelebb, Annie a plafonon lóg megszállottként, mint egy pók. Peter észreveszi, a nő a fiú után veti magát. Peter a padlásra menekül, ahol ő is szembesül a szektás holmikkal. De ő nem a nagyanyja holttestét találja a varázskör közepén, hanem a saját fotóját. Valami zajt hall - a feljáró mellett az anyja lóg a plafonon, levágja a saját fejét. A szellemek megindulnak Peter felé, aki kiveti magát az ablakon.maxresdefault.jpg

Egy különös fény megpihen a fiú alakján, majd belé ivódik. Peter felkel, felmegy a húga lombházába. Ott van a szekta, mind térdre borulnak előtte. Ott vannak a lefejezett hullák is, térden előtte. A szekta köszönti a földre érkezett pokoli urat, akitől hatalmat és gazdagságot remélnek. Koronát tesznek Peter fejére, aki csak néz rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9614529716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása