Minden napra egy film

Minden napra egy film

Kick-Ass

szinkronosan: Ha/Ver

2019. január 10. - BBerni86

Akciós, bűnüldözős, kamaszos.

kick-ass.jpgDave egy átlagos középiskolás srác, aki semmivel sem tűnik ki. Nem kocka, nem is sportoló, legfeljebb abban jó, hogy a csajok észre sem veszik. Van viszont egy álma: szuperhős akar lenni, mint Peter Parker! Rendel neten egy búvárruhát, beöltözik, kitalál magának egy nevet (Kick-Ass) és már nyomulhat is az utcákon. Már az első akciója is hatalmas siker: úgy összeverik, megkéselik, hogy csoda, hogy nem halt bele. De nem adja fel, és egy Youtube videó hírességet csinál belőle. Közben a helyi maffia fejének, Frank D’Amicónak is egy maszkos miatt fáj a feje, aki sorra intézi el az embereit. Nem is sejti, hogy egy általa tönkretett rendőr a lányával maszkban eredt a nyomában. A lánynak, Mindynek, szimpatikus Dave ténykedése, barátkozik vele. Amiből D’Amico fia képregénybe illő tervet sző, és jön a nagy leszámolás mindennel, amihez hozzáférnek.

Az első képregényfilm, amit szerettem, a Batman volt. Még a régi, Burton verzió Jack Nicholson Jokerével és Michael Keaton Batman alakításával. A modern képregényfilmek közül meg talán a Kick-Ass, aminek már akkor utáltam a magyar címét, amikor töredéke volt az angoltudásom a mainak. Nem is vagyok hajlandó azt használni.

Most visszanéztem, és a Marvel univerzum ismeretében is nagyon ott van ez a film. Egyrészt, mivel már a képregényt is ismerem, már leírhatom, hogy nagyon jól filmre vitték az alapanyagot. Az eleje még szinte szó szerint egyezik, és a látványa is tökéletesen lett filmre alakítva. Ugyan a filmen hősiesebb az egész, nem lett annyira anti képregényfilm, mint az eredeti képregény, bármilyen idiótán is néz ez ki leírva. Nézzük csak Dave-et! A filmen összejön neki álmai csaja. A képregényben meg egy videót kap a lánytól, amin másnak a farkát szopja. Vagy Mindy és az apja: a képregényben Big Daddy olyan, mint Dave, csak sikeresebben. Egy lúzer, aki az álmát megéli és erre nevelte ki a lányát. A filmen meg az a háttér sztori az igaz, amit az eredetiben csak kamuztak.

De számít ez? Nem! Mert pokoli jó szórakozás lett a film, és sokkal jobb a vége így!

Még mindig roppant látványos. Két iszonyat erős harci jelenet is van benne, amikor Mindy beveti magát. Amikor az apjáékat indul kiszabadítani, majd a végén a nagy leszámolás. Nem volt semmi ehhez fogható, amíg el nem készült a Kingsman templomos jelenete. Ahogy ez eszembe jutott, legszívesebben a homlokomra csaptam volna. Ezt a filmet Vince Vaughn rendezte. A Kingsman rendezője Vince Vaughn. Nem véletlen a hasonlóság, és hogy mennyire imádom mindkét filmet.

A filmnek ugyanaz a humora, mint a képregényé. Kicsit fekete, kicsit mocskos, de akinek erre kattan az agya, imádni fogja.

Van karakterfejlődés és jópofa szereplői. Durva, de nekem sokkal összetettebb a D’Amico srác, mint Dave. De Mindy is megér egy misét.

A szereposztás meg mai szemmel iszonyat erős. Nicholas Cage itt nagyon jó. Aaron Johnson és Evan Peters (!) mindketten klasszikus szuperhősük lettek közben, Higanyszál mindkettő, csak más filmes univerzumba. Lyndsy Fonseca, Chloe Grace Moretz, Mark Strong…

A 2. része már nem volt ilyen jó, de ez nagyon menő film lett! Aki még nem látta, pótolja!

 

Kick-Ass - 5/5 mai szemmel is nagyon működik. Pörög, látványos, sztár szereposztása, humora van.

https://www.youtube.com/watch?v=rFpWpkxsVI8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5114542396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása