Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Folytatások

2019. január 22. - BBerni86

Nem sűrűn, de megesik, hogy egy film folytatása jobban sikerül, mint az eredeti film. Persze, ez nagyon szubjektív is, de igyekeztem olyanokat összeválogatni, amivel a kritikusok is egyetértenének.

5: Harry Potter 3. Az azkabani fogoly – Harry már a harmadik évet kezdi a varázsiskolában, amikor egy nem vált5_6.jpg veszedelemmel kell szembenéznie. A varázslók börtönéből megszökött Sirius Black, aki ugyan Harry keresztapja, de egyben egy áruló is, akinek a számlájára írható, hogy Voldemort rátalált a rejtőzködő Potter családra. A fiú egyszerre ered a múlt nyomába, és próbál életben maradni a jelenben. A regényekből is ez az egyik legerősebb – itt még nem írt túl Rowling, volt ötlete is bőven, és ez a filmen is látszik, amit egy horrorokkal is bizonyító rendező vitt sikerre. Látványos, már nem annyira gyerekek a színészek, jó a sztori is.

4: Az éhezők viadala 2. Futótűz – a sikernek folytatódnia kell, pláne, ha az alapot szolgáltató regény is trilógia. 4_5.jpgKatniss kénytelen újra az arénába vonulni Peeta oldalán, mert az évfordulóra a korábbi nyerteseknek kell összecsapnia egy élet-halál menetre. De idén a háttérben is komoly munka zajlik: Katniss lassan jelképpé válik, és már a rendszer ellen készülődnek a lázadók. Látványosabb lett, és befogadóbarátabb. Már attól sokat nőtt a szememben, hogy nem volt az a kamerarángatás a futó jeleneteknél. Minden színész újrázott, további nagy nevek csatlakoztak. Külön szerettem benne, hogy a regény érzelmi csúcspontjait is sikerült beleemelni a cselekménybe. (Az interjúkon a versenyzők kézfogása, pl.)

3: Marvel univerzum – ami annyira szerteágazik, trilógiákat kezel karakterekként, és még ezen felül is egy 3_6.jpguniverzumot mindebből, hogy egyszerűen nem lehetett kihagyni a listáról. Azzal már bajban voltam, hogy egy folytatást kiemeljek a sok közül. A Thor hármasból a 3. tetszett a legjobban. A Bosszúállók 2. etapja is rálicitált az elődjére, és egészen parádés, ahogy a sok-sok szereplőt kezeli. Íve van az Amerika Kapitány filmeknek, bár bevallom, nekem még mindig az első a kedvencem belőlük. De talán nem is kell egy filmet kiemelnem, mert a Marvel azzal filmtörténelmet ír, ahogy ezt az univerzumot egyre építi. Sztárszínészek, döbbenetes látvány, szórakoztatás magas fokon.

2: Batman: A sötét lovag – Christopher Nolan a képregények hősét hús-vér figurává tette, és még a Marvel előtt 2_5.jpgmegtisztította a terepet a képregény filmeknek. A trilógia 2. fejezetében Batman már azon dolgozik, hogy a sötét lovag visszavonulhasson, és olyan törvényes, tiszteletreméltó személyek feleljenek a rendért, mint Harvey Dent. Ám születőben van egy új gonosz, aki káoszt szabadít a városra. Joker átlép a szabályokon és az összecsapás elkerülhetetlen. Nehéz belekötni. A történet erős, több zsánerből is vesz elemeket. Az akciók kemények, a párbeszédek ütnek. Emlékezetes karakterek sorát teszi a képernyőre. A személyes kedvenc bőregerem Christian Bale, de e filmben üdvözölhetjük Heath Ledger zseniális Jokerét, ami egy Oscart is ért. Csak azért fáj az ember szíve, hogy Ledger ezt már nem érhette meg.

1: A Gyűrűk ura 2-3. – lehet, hogy ezen tudnánk a legjobban vitatkozni. Nekem is van olyan barátom, aki szerint 1-2_2.jpg1-1_3.jpga Gyűrű szövetsége, az első rész lett a legjobb. Én nem értek egyet vele. A 2. részben háborúba mennek az entek, Aragorn és társai Rohan megmentésén dolgoznak, Frodo és Samu megismeri Gollamot. A háromban odaérünk a Végzet hegyéhez, Aragorn királyként vezeti a népet, de előtte még harcba hívja a holtakat a Fehér Város védelmében. Elvesztünk olyan hősöket, mint Theoden, és eléri a végzet Szarumánt (rendezői vágás, naná, én inkább azt preferálom) és Gondor utolsó Helytartóját. Csupa nagy pillanat, nagyon látványosan, humorral és drámával. Szépen adaptálták a regényeket, és nagyon szórakoztató filmeket készítettek belőlük. Sztárrá avattak nagyon sok itt ismertté váló színészt, de különben is erős volt a casting. A legsikeresebb sok szempontból A király visszatér (3.). Hullt az Oscar eső, iszonyat nagy bevételei voltak. Bevallom, nekem nem menne a választás a 2 és 3 között.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8614580904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása