Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

A mellékszereplő saját filmet kap

2019. január 29. - BBerni86

5: Csizmás kandúr - Shrek ellenségéből barát lett, majd saját filmjének hőse is: Csizmás, a kandúr címmel. A f5_10.jpgShrek sikerét messze nem érte el, újabb egész estés kaland nem is indult belőle, de rövidfilmekben azóta is felbukkan a legnagyobb szemekkel nézni tudó, spanyol virtusú kandúr. Saját filmjében különben az ő múltjába is betekintést nyerhettünk. Melyben akad kaland, szerelem, bűnbocsánat. Meg a macska, aki Antonio Banderas hangján beszél, és hatalmasak a szemei. Tanulságnak meg annyit, hogy a romlott tojást ki kell dobni!

4: Alejandro - a Sicario első részében még a különös mexikói volt, akinek nem is látta át sokáig a hősnő a f4_11.jpgszerepét a kartell elleni harcban. A második részre azonban már övé az abszolút főszerep. Megint van egy merész akció, mellyel jó nagyot lehet ütni a drog bizniszen. De a politika bekavar, és a sicario maga kell, hogy boldoguljon. Lehet egy korrupt, gyilkos alak is erkölcsös? Sokkal inkább akciófilm, mint az előzménye. Látványos, szikár, de az a pofoncsapás nincs benne. Az elsőben benne volt az illúziók halála - Alejandro mindezen már régen túl van, ő megy a saját útján véren és golyókon keresztül. A szereposztásra, a látványra nem lehet panasz, és akciófilmnek is korrekt.

3: Vadász - a mese újrázások egyik szép reményű vállalkozása volt a Hófehér és a Vadász. Darkosabb, sötétebb f3_11.jpgHófehérke kalandfilm készült, de a filmmel, és a hősnőjével is akadtak bőven gondok. (De most komolyan, Kristen Stewart, mint Hőfehérke? Hol kellene a varázstükörnek szemüveget íratni? Theron jó pár évvel idősebben is messze jobban néz ki, a színészi képességekről nem is beszélve.) Nem is meglepő, hogy a folytatásra már csak a Vadászt vitték át, akinek megismerhettük a múltját, a szerelme történetét, és kaptunk egy újabb boszorkány királynőt is. Látványos, tele A listás sztárokkal. Nálam messze felülmúlta az első részt, mondhatni, minden tekintetben.

2: Dumbledore - oké, elvileg ez Göthe története, akit csak emlegetnek a Harry Potterben a tankönyvvé lett könyvef2_11.jpg miatt, de kezdem azt gondolni a 2. részt látva, hogy ez sokkal inkább lesz Dumbledore nagy kalandja, mint a legendás állatok megfigyelőjéé. Mert még Voldemort előtt is volt egy olyan sötét lelkű mágus, aki készen állt felforgatni a muglik és varázslók életét. Az első rész kifejezetten szerethető volt, bevezetett jó szereplőket. Azt nem is bánom, hogy láttam és szerettem. A Grindelwald bűntetteiről már nem tudok ilyen kedvesen beszélni. Tartalmában nagyon üres lett, csak egy hosszadalmas expozíció a sorozat következő része előtt. Hát igen... most erről akarnak annyi bőrt lenyúzni, amit nem szégyellnek. Hiába a jó színészek, látvány, ha a sztorit ennyire semmibe veszik...

1: Bilbó - mert tudjuk, az Egy Gyűrűt meg is kellett találni, hogy a Gyűrűk ura eseményei beindulhassanak, és f1-2_4.jpgmegalakulhasson a Gyűrű Szövetsége. Egyszer régen volt egy hobbit, akit egy minden lében kanál mágus a törpék útjába sodort, akik elindultak visszavenni az otthonuk és a vagyonuk egy sárkánytól. A durva az, hogy a legfontosabb aztán nem is az lett, hogy mi történt Smauggal vagy a törpökkel. Hanem, hogy Bilbó beesett egy barlangba, ahol összefutott egy igencsak mutálódott másik hobittal. Akinek volt egy drágasága... mondhatni, a többi már történelem. A recept nagyjából ugyanaz volt, mint a nagy testvér esetében: gyönyörű tájak, neves színészek, szemkápráztató CGI és akciók, miközben szerelmi szálat is kreáltak, és igyekeztek a korábbi nagy kedvenceket is bevonni egy kicsit. Csak éppen, szerintem, nagyon túlnyújtották. Hogy is lehet újabb trilógiát forgatni egy akkora regényből, ami a GYU első kötetének a felét, ha kiteszi? A kevesebb több lett volna, de így is helye van a polcon.f1-1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8914591822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása