Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Drogvilág

2019. február 12. - BBerni86

5: Vadállatok - adott 3 jó barát. Egy dögös csaj, két menő srác. Együtt jóban, rosszban. A srácoknak lesz egy 5_10.jpgkiváló drogjuk, a kartell szemet vet rá. Elrabolják a dögös szőkét, nem is sejtve, hogy a két srác milyen poklot szabadít rájuk ezért. Véres, durva, de piszkosan szórakoztató film, aminek erős a castingja is. Igazából csak egy nagy bajom van vele: nem merték az eredeti regény végét megcsinálni. Az nagyobbat ütött volna.

4: Barry Seal - bár nem ő a főszereplő, de Escobar ebben a történetben is felbukkan. Mert Barry barátunk, Tom 4_10.jpgCruise alakításában, futárkodott neki. Mi ebben a poén? Hogy pilótánk ugyanekkor kémkedett a CIA-nak is. Elképesztő történet, látványos akciók, és a háttérben azért egy emberi dráma is megbújik. Igaz, elég mélyen, mert ez a film elsősorban szórakoztatni akar. Az ment is neki, és a Narcos mellé is jó kiegészítő.

3: Escobar - talán a Narcos ismeretében nagyon vázlatos, de akinek nincs ideje kettő Netflix évadot lenyomni, 3_11.jpgebben kivonatosan megtalálja az összes jelentős eseményt. Escobar szárnyalása és nagy bukása, egy riporternő tükrén keresztül, aki igencsak közelről ismerte a férfit. A szereposztása miatt is érdekes lehet, hiszen a Bardem - Cruz házaspár adja meg a film erejét.

2: Trainspotting - egy generációs kult film, ami ma is éppen akkorát üt, mint egykor. Nekem ez volt eddig 2_9.jpglegközelebb ahhoz, hogy megértsem, minek lövi be magát valaki. Dráma, egy baráti társaságról, akik keményen függenek. Tragédiák sora jöhet, csak a napi adag legyen meg. A rendezés kultikus, tele van emlékezetes jelenetekkel - aki látta azt a WC-t, tuti, nem tudja feledni, még ha akarja se. A szereposztás se kutya, Kapott folytatást is, de nem véletlenül az első a kultikus.

1: Narcos - a Netflix sorozata nagyon mélyrehatóan mutatja be a kartellek működését, és azokat a személyeket, 1-2_3.jpgakik ezen a téren a világot formálták. Hiteles, de szórakoztató, amiben elég sűrűn eredeti felvételeket, fotókat is láthatunk. Kicsit krimi, kicsit karriertörténet, és olyan elképesztő események vannak benne, hogy inkább filmre illik, mint az életbe. Az első két évad Escobar története, a 3. évad a Cali Kartellt követi nyomon. Ezek össze is függenek egymással, hiszen a Cali emelkedése Escobar bukásának volt a következménye. Jó színészek vannak benne, emlékezetes jelenetek. Minőségi.1-1_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9114621484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása