Minden napra egy film

Minden napra egy film

Station 19

2. évad

2024. október 22. - BBerni86

Kezdem azzal, hogy miképpen helyezem el a sorozatot a hasonlók között.

Ami először az eszembe jut, a testvérsorozata miatt is: a Chicago Fire. Erős kapocs, hogy mindkettőben átjárás van a kórházas sorozattal. Ebben a Station 19 az erősebb, hiszen Ben révén van egy mindkét sorozatban fontos karakter, akit barátságok és a csalás is köt kétfelé. Így pl. Bailey rendszeres mellékszereplő miatta ebben a sorozatban, de már vannak közös ügyeik - ebben az évadban mentettek DeLucával és Maggie-vel, de Ripley ellátása is közös rész volt. Jobb ez a sorozat abban is, hogy nem csak szálakat varrnak el a két sorozat között. Nem kicsit lepődtem meg azon, hogy a Grey's Anatomy-ban elkezdett történet hogyan végződött a tűzoltóknál. Van különben egy cselekményszál, ami szinte megegyezett a Chicago Fire és a Station 19 között - ahogy Vic, Violet is összejött a főnökével, komoly lett a kapcsolat és a férfi mentés közben/következtében odaveszett. Bár évszámra nem kerestem vissza, szerintem a Station 19-é volt az eredeti szál, amihez nagyon hasonlót vitték át Chicagóba.

A másik sorozat, a 9-1-1 egy távolabbi dolog miatt rémlett fel. A 9-1-1 kapcsán már nem értettem, hogy lehet, hogy valaki egyszerre tűzoltó és mentős, pedig ott annyira nem is cserélgetik a szerepeket, mint ebben a sorozatban. Itt kb. mindenki mindegyik, és éppen a beosztástól függ, hogy olt vagy orvosi eseteket kezel. A Fire ezzel élesen más utat választott, ott nincs ilyen átjárás a két szakág között.000st2.jpg

Ebben a sorozatban még csak a 2. évadnál járok, így azért itt frissebbek az esetek. Még nem kell félretenni teljesen a munkát, hogy a  magánéleti szálakat ragozzák. Jól működik a mentő és a tűzoltó váltás, és szeretem azt is, hogy mennyire sokféle munkát kell nekik elvégezni. Mert messze nem csak tüzet oltanak. Itt egy csapat végez olyasmiket, amik miatt a Chicago Fire-ben három egység is van. A locsolókocsizás, a mentések és a tűzből az emberek kihozása is ugyanazokra vár, nincs Squad meg hasonlók külön.

Emlékezetes esetek az évadban? Andy és Sullivan mentős kalandja a viharban. A gyűjtögető néni, akire rádőlt a sok felhalmozott kacat. A raktártűz a kávéval. Eszembe nem jutott volna, hogy több szinten ez milyen veszélyes lehet. De lekötött az is, hogy Ben miképpen próbált átkerülni a különleges mentőbe. Azért az nagy puffanás, hogy már megint ugyanazokat a döntéseit olvassák a fejére, mint a császármetszés még rezidens korában. Kellően drámai tetőpont volt a temetés is.

A magánéleti szappan bőséges és még mindig soknak is érzem. A semmiből Maya biszexuális lett, és Jack már szinte minden női szereplőnek meg is volt a sorozatban. Remélem, Vic nem kerül a listájára, mert azt már tényleg sokallnám. Az egyik halálom az ilyen sorozatokban, amikor már mindenki összefeküdt kb. mindenkivel. De barátnője lett Andy apjának, ott volt Vix nagy drámája Ripley-vel és még Ryan is szerzett egy barátnőt, miközben Andy-vel barátság extrákkal kapcsolatban ragadtak. Ha már Andy, vajon lesz valami Sullivannel? Az megint olyasminek tűnik, amivel évadokig tudnak szórakozni.

Boris Kodjoe - Sullivan - kellemesen karakteres új szereplő lett és Ripley több feltűnése is szimpatikus volt. Nagy mozgás őket leszámítva nem volt az évadban, de nem is a 2. esetében várom a nagy fel- és eltűnéseket.

Tényleg az van vissza, hogy összehangoljam a Grey - Sloane klinika mindennapjaival, de évad szinten már ott tartok. Mert úgy lesz érdemes nézni, ahogy a Chicago Fire és Med évadokat. Egymás mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7618711512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása