Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Illumination

2019. február 19. - BBerni86

5: Gru franchise - a cég életében megkerülhetetlen alkotás. Az egykori szupergonosz, akinek egy tervéhez kellett 5_12.jpgpár gyámlány. Csak éppen arra nem számított, hogy a lányok megjavítják őt is. Így aztán apa lett, majd jófiú, aki a szerelemre is rálelt, meg egy gonosz ikerre. Az alapsorozatnál csak a minyonokat szereti jobban a világ. Szerethető, humoros, kalandos - és én még mindig rühellem. Ne kérdezzétek miért, nekem egyszerűen nem tetszik. Bár a 2. résszel elvoltam.

4_12.jpg4: Énekelj - az X-fator gyerekeknek és állatokkal. A koala nagy bajban van, hogy megmentse a zenés színházát, valami nagy show kell a semmiből. Meghirdeti a tehetségkutatót, és a legkülönfélébb figurák jelentkeznek a legkülönfélébb közegből. Lesz itt gorilla, akit az apja a családi bűn bizniszbe akar bevinni, és nem éppen könnyen emészti meg, hogy Johnny inkább énekelne. Ennek kapcsán megjegyezném, Taron Egerton itt már Elton John dallal tarol. De lesz itt kisegér, félénk elefánt és a házi robotból kitörő malac is.

3. A Grincs - a Kik imádják a karácsonyt, és minden évben nagyobb műsorral készülnek. 3_14.jpgIdén kifejezetten az agyára mennek a hegyen élő Grincsnek, aki el akarja venni a kedvük az ünneptől. Így anti-Mikulásnak áll kutyával és dagadt rénszarvassal kiegészülve, hogy ellopja az ünnepet. De belebotlik egy kislányba, aki akár a Gru nevelt lánya is lehetne, és szívet növeszt. Amíg Grincs morc és tervet sző, imádtam. Max is érdemelne egy külön filmet, zabálnivaló az a kutya! Nekem a karácsonyi klasszikusok közé került.

2_12.jpg2: Lorax - a Grincs előtt már csináltak egy olyan Seuss mesét, amit kötelező jelleggel nézetnék a gyerkőcökkel. Miközben mese, és látványos, meg kalandos is, nagy a tanulsága is. Adott egy csupaszív, helyes srác, aki egyedüliként hisz még a Loraxban. El is nyeri a jutalmát, felfedez egy csodát, de pusztán anyagi érdekből tönkreteszi és megromlik maga is. Lehet még megváltás? Mesésen tanít a környezetvédelemre, és a nagyobb értékekre, miközben nagyon cuki is.

1: A kis kedvencek titkos élete - legszívesebben egy szóban összefoglalnám, 1-1_5.jpgmi számomra a siker kulcsa. Hógolyó. Nekem simán ez az a nyúl az egyik kedvenc mesekarakterem valaha. Micsoda sorstragédia összpontosul benne! Egy kedvenc volt, egy bűvész segítője, egy helyes szőrmók. Akit kidobtak, és aki ezért bosszút fogadott. Megalapította a kidobott állatok szervezetét, és igazi föld alatti mozgalmat indított. A bűvésztől meg ellesett pár trükköt, amivel megállíthatatlan. Répából kulcsot rágni? Piskóta! De a Kandúr, aki csizmás is megirigyelné az ártatlan, cuki tekintetét... Ja, hogy van mellette egy Toy Story újrázás kutyákkal? Tényleg, van és cuki az is. De nem annyira, mint Hógolyó! A humort is inkább a házi kedvencek mentőakciója adja, az a sas nagyon kész. De a hörcsög is. Vagy sorolhatnám. Imádom ezt a mesét, de legkevésbé Max és az új kutya miatt. A többiekért.1-2_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2714635074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása