Minden napra egy film

Minden napra egy film

Heathers

1. évad

2019. február 24. - BBerni86

Középiskolás, harcos, szociopatás.heathers.jpg

A Westerburg Középiskola átlagosnak tűnik. Van egy vezető klikk, a Heathers, akik közül Heather Chandler a vezér. Túlsúlya ellenére divatdiktátor és stílusikon, aki dívaként uralkodik a többieken. Az ő baráti körükbe tartozik a szőke, szelíd Veronica, aki hűséges háziállatként követi őket. Míg új diák nem érkezik az iskolába, JD. Aki veszélyes, lázadó és felfigyel a lányra. Mivel Heather szemétkedik velük, JD megmérgezi az iskola díváját. Heather ugyan ezt túléli, de JD és Veronica belelendülnek. Szerelmükért, vagy aki éppen az útjukba kerül, gyilkolni se restek. Miközben az iskolában azt hiszik, öngyilkossági divat indult, több esetben is ők állnak a történtek mögött. Mert Veronica sem az a szende szűz, akinek tűnik, ezt JD is saját bőrén tapasztalhatja majd a gyilkos végkifejlettig.

Egy újabb sorozat, aminek film volt az alapja. Igaz, ez egy annyira régi film, hogy a mai fiatalok már nem ismerik. Még én se láttam, noha az eredeti egyik főszereplője Christian Slater (JD) volt. Lehet, hogy pótolnom kellene?

heathers750x422.jpgAzt azonban a film ismerete nélkül is tudom mondani, hogy nagyon frissítették a körülményeket. Olyannyira, hogy az már paródiának is elmenne, és sajnos, nem a jó értelembe. Egy reális verzióban a szép, szőke Veronica lenne a legmenőbb lány. A sorozatban egyszer a fiatal Grace Kelly-hez hasonlítják, és tényleg, van hasonlóság. Itt viszont a vezető klikk olyanokból épül fel, akik inkább a freak csoportba tartoznának. Kétlem, hogy igaziból is a kövér hisztérika, a leszbikus kevert rasszú és a gender lenne a vezéregyéniség.

Nem ismerős a gender? Eddig én se neveztem nevén. Ők olyan fiúk, vagy lányok, akik mindkét nem határán mozognak. Itt például Heather Duke fiúnak született, de erősen sminkel, egyaránt hord fiús és lányos holmikat, elsősorban fiúkkal kavar.

A sorozat mutatta tini világ és problémakörök is erősen eltúlzottak. Abszolút parodisztikus, amikor pl. gyakorlat vanheathers-102.jpg egy iskolai lövöldözésről. Az egyik diák meg is jegyzi, hogy pont olyan, mintha azt tanítanák, hogy rendezzenek iskolai mészárlást. Vagy, amikor Veronica nevelni akarja a barátját, mondanom se kell, elég pszichopata módszerrel. Folyamatosan gondom is volt azzal, hogy annak ellenére, mennyire paródia az egész sorozat, mintha komolyan venné magát. De hogy lehetne ezt komolyan venni?

Amikor mer önfeledten fekete humorral játszani, és nem komolyan venni a szociopata szereplőit, akkor nagyon jó móka a sorozat. Remek kis párbeszédeket írtak bele, és vicces is.

A történeten azonban nagyon érezni, hogy egy másfél órás filmből nyújtották. Hogy feltöltsék a játékidőt, tele van bugyuta cselekményszálakkal. Veronica, aki egyszer az a naiva, akinek tűnik, utána meg nagyobb pszicho, mint JD. Egyszer kész szanatóriumba záratni a barátját, mert az nem kezeli társként a gyilkos játszmákban, máskor meg az a tini, aki rohanna nagy lelkesen bálozni. Mintha személyiségzavara lenne.

Kevés a szerethető szereplő, így a folyamatos elhullásuk se fájdalmas. A végére ott tartottam, hogy JD volt az egyetlen, akit bírtam, noha ő éppen azon mesterkedik, hogy az egész iskolát benne minden diákkal felrobbantson.

Néha nagyon élveztem, néha nagyon fájt. Nem véletlenül lett nagyon megosztó sorozat.

 

Heathers - 5/3,5 néha paródiába hajlik, a szatíra rovására, néha buta is. De hangulatos, fekete humoros.

https://www.youtube.com/watch?v=Ct_lrDNvxoA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6414640620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása