Minden napra egy film

Minden napra egy film

Barátom, Róbert Gida

2019. március 03. - BBerni86

Életmentős, gyerekkori játékos, családegyesítőt.

Egyszer minden gyereknek fel kell nőnie, és maga mögött kell hagynia a gyerekkori kedvenceket. Christopher életében ez akkor jött el, amikor a szülei bentlakásos iskolába adták. Többé nem ment el a Pagonyba, nem játszott Micimackóval és a többiekkel. Idővel megnősült, kislánya született, és komoly munkát végzett. Amikor Micimackó elvesztette a társait, csak ő jutott eszébe, aki segíthet. De a felnőtt Christopher is segítségre szorult: a baratom_robert_gida.jpgmunkája kötötte le minden idejét, hanyagolta a családját, és a lányát bentlakásos iskolába készül adni. Most éppen egy komoly értekezletre készül, ezért a családi hétvégét is lemondta. A mackónak azonban segítenie kell, és közben sikerül helyreállítania az értékrendjét is, és nem mellesleg a céget is megmentenie.

A Disney egyik legnagyobb sikere a Micimackó. Megszámlálhatatlanul sok mesét termeltek ki belőle, és most ezt a történetet is utoléri az a hullám, hogy az elkészülte és a valóság darabkák is filmre kerülnek. A közelmúltban két ilyen film is született: a Viszlát, Christopher Robin és a nagyobb volumenűnek tűnő Barátom, Róbert Gida.

Már láttam mindkettőt, így ki tudom jelenteni, hogy nekem a Christopher Robin tetszett jobban. Az egy valódi történetet mesél el, abban igazi dráma volt. Jobb volt a története. A Róbert Gida csak egy családi Disney giccs, amiből kimaradt az a varázs, amiért a stúdió filmjeit szeretem.

Kezdjük ott, hogy egyszerre írtak mesét és akartak valóságosak is lenni! Egyrészt, Milne fia valóban Christopher Robin volt, akinek a gyerekkori játékai ihlették a Micimackót. De ahogy a fentebb említett film is megmutatta, a mese körül kialakuló rajongás megutáltatta a fiúval az egész karaktert. Az a magániskola, ahova itt is elküldik, igencsak szenvedéssel teli volt, mert nem szabadulhatott attól, hogy ő a Micimackó fiú hőse. Felnőttként el is zárkózott a világtól, és e filmmel ellentétben vidéken lett könyvesboltos. Az viszont igaz, hogy neki egy gyermeke, egy lánya született.

Itt a kis valóságdarabokat beleillesztették a mesébe, ahol Micimackó megelevenedik. Annyira nincs története a filmnek, hogy az már fájt. Miért is kellett Christophernek visszamászni a Pagonyba? A rosszindulatú énem azt mondaná, azért mert a Micimackó béna karakterei a saját árnyékuktól is halálra rémülnek. Ha kicsit kedvesebb akarok lenni, akkor nem is őket kellett megmenteni, hanem magát. Mert az út ráébreszti, hogy a lánya a legfontosabb az életében, és visszaemlékszik, mit hagyott hátra a gyerekkorával.

Nagyon nem tetszett a CGI. Ez a játékállat életre kel… el se tudom dönteni, melyik figura külleme irritált legjobban. Hasonlítanak az eredeti Disney figurákra, de sokkal rongyosabbak azoknál. Eszembe is jutott, ilyenekből tuti nem gyártanak majd igazi plüssöket eladásra. A karakterük viszont egészen jól elkapták.

A casting is igyekezett erős lenni. Ewan McGregor, Hayley Atwell, Mark Gatiss élőben szerepelnek, míg a mese karaktereknek is eredetiben nevesebb színészek adták a hangjukat. De valahogy annyira mese ez az egész, hogy nem lehetett itt nagyot játszani.

Képzeletben felírom a Diótörő mellé. Az se tetszett, meg ez sem.

 

Barátom, Róbert Gida - 5/2 a színészeket bírom, a macit meg nagyon nem. Fura a grafika is, és klisés a tartalma is.

https://www.youtube.com/watch?v=ay-WwBsmJNU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3514665285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása