Minden napra egy film

Minden napra egy film

Horror Park

2019. március 06. - BBerni86

Fiatalos, bulizós, vidámparkos, sorozatgyilkosos.horror_park.jpg

Natalie elment egyetemre, és kicsit el is szakadt a középiskolás baráti körétől. Így amikor hazaérezik az iskolai szünetbe, legjobb barátnője gyorsan igyekszik is pótolni a kimaradt időt. Szobatársával és a pasijaikkal kiegészülve egy Horror Parkba mennek szórakozni. Ez egy vidámpark, ami az ijesztgetésre épül. Ahol Natalie összejöhetne Gavinnal, akivel egy ideje tetszenek egymásnak. A park tele van maszkos emberekkel, útvesztőkkel, horror játékokkal. Natalie kiszúr egy maszkost, aki mintha a nyomában járna. Elviszi a fotóit, felbukkan minden helyen, ahova csak bemegy. Eleinte a többiek csak poénnak veszik, de aztán a társaság egyre fogyni kezd. Talán későn jöttek rá, hogy egy valódi gyilkos is rejtőzik a maszkosok között, és éppen rájuk vadászik…

Azért a 18-as karikát túlzásnak érzem, de tény, hogy ez egy korrekt horror lett. Kicsit ilyen, kicsit olyan, de legalább elég eredeti. Nem szellemes, nem Démonok között koppintás, de nem is egy sima trash horror. Van benne ötlet.

Ami az, hogy egy horror parkba helyezik a cselekményt. Ahol a gyilkos szabadon ténykedhet, mert simán azt hiszi mindenki, hogy csak színjátékot lát. Már meséltem a Patient Seven című filmről, amiben volt egy gyilkos, aki hasonlót csinált meg Halloween éjjelén. Itt erre az ötletre épül egy egész film, és van is benne bőven para faktort. Amikor menekül egy halálra vált lány, te meg mutatod a gyilkosnak, merre bújt el, mert csak játéknak hiszed. Végignézed, ahogy leszúrja, és borzongsz, mennyire valósághű. Majd eléggé kétségbe leszel esve, amikor téged üldöz a nagy késsel, és mások hiszik azt, hogy csak előadsz… szóval, igen, para.

Van benne egy kis ifjúsági film jelleg is, hiszen 20-21 évesek a főszereplői, akiknek a konfliktusaik a szerelem és a barátság körül forognak. Azért szerencsére nem mennek el nyálas irányba, még az összejövő párral sem, végig a horror marad a vezető irányzat.

És hogy néz ki a film? Leginkább korrektnek mondanám. Nem olyan látványos halálokkal dolgozik, mint egy Fűrész, de nem is olyan agyatlan mészárlás, mint amit a texasi mészáros rendezne. Talán a Halloween lenne jó összehasonlítási alap… mutatnak vért, konkrét gyilkosságot, de igen messze volt ez a tűrésküszöbömtől. Simán ettem mellette. Inkább az volt a félelmetes benne, ahogy az igazi gyilkosságot, a haláltusákat vagy éppen a holttesteket nézik kelléknek és színjátéknak a szereplők.

Ha már szereplők. 6 fiatalt kapunk, egy baráti társaságot, benne 3 fiú és lány. Senkit nem mutatnak be mélyebben belőlük, a fiukat meg se tudnám különböztetni egymástól, ha nem más rasszba tartoznának. A lányokat ennél kicsit jobban mélyítették, de csak vázlatosak így is. Natalie az ösztöndíjas jó kislány, Brooke a menő csaj, Taylor meg a bevállalós, talán kicsit extrém csaj a csapatban. Mert nem az a lényeg ebben a filmben, hogy kik ők, fejlődnek-e, hanem hogy a gyilkos elől mennyire eredményesen tudnak meglépni.

Humor nincs benne, ez horror, mégis a könnyedebb filmek közé sorolnám. Egy kis szórakoztató horror, ami nem ráz meg, nem is gondolkoztat el, simán csak kikapcsol másfél órára. Nincs nagy szereposztás, kis pénzből készült, de ötletes.

Talán ez a jobb film, de a Boldog halálnapot 2. tegnap jobb szórakozás volt szerintem.

 

Horror Park - 5/4 jópofa az ötlet, sok ijesztő elem működik is benne, maga az alapkoncepció ütős.

https://www.youtube.com/watch?v=qIawmI70sQo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8714666205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása