Minden napra egy film

Minden napra egy film

Húzós éjszaka az El Royale-ban

2019. március 27. - BBerni86

Titkos, hoteles, gyilkosságos, összetalálkozós.huzos_ejszaka_az_el_royale-ban.jpg

Az El Royale hotel különlegessége, hogy két állam határán fekszik. Vannak szabályok, melyek csak az épület egyes felén tesznek lehetővé dolgokat. Pl. alkoholt csak a kaliforniai részen szabad fogyasztani. Valaha szebb napokat látott, ma már csak egyetlen fiatalember a személyzet, és ritka, ha vendég érkezik. Ezen az estén jönnek szállóvendégek: egy utazási ügynök, aki ragaszkodik a nászutas lakosztály kivételéhez. Egy idős pap. Egy fellépésre tartó színesbőrű énekesnő. Egy hippinek tűnő, fiatal nő. Még nem sejtik, milyen pokoli éjjel vár rájuk: mert sem ők, sem a hotel nem az, aminek tűnik. Van köztük bankrabló, aki az elrejtett pénzért jött. Szekta elől menekülő. Az életük összefonódik ezen az éjjelen, és csak kevesen távozhatnak másnap élve.

Papíron nagyon ígéretesnek tűnt ez a film. A rendezőtől kezdve a szereplőkön át, a történetet is beleértve. Így kicsit csalódás is volt a film, mert jobbat vártam. Egyszer simán nézhető, de nem lett olyan jó, hogy kedvem legyen később is elővenni, és újranézni.

Miért is?

1: a cselekmény és a tempó. Ahhoz képest, ami történik, nagyon lassan haladnak az események. Közben azt vártam, hogy történjen már valami, mert halálra unom magam. Kifejezetten untattak a pap és az énekesnő kedélyesnek szánt csevegései, melyekből egy is bőven elég lett volna, de sokkal többet kaptunk belőle. Nekem jobban tetszett volna, ha mozgalmasabban mesélik el ugyanezt a történetet. De kényelmesek, sok a töltelék jelenet.

2: szerkezet. Első blikkre tetszett. Sorra megismerjük a szobák lakóit, és felfedi a film a titkot róluk. De aztán kilép ebből a keretből, és átkapcsolunk más lakókra. Még jelenetek között is ugrál, ami ebben a formában ellenszenves volt. Pl. a pap egyszer csak kiterül a bárban. Átmegyünk egy másik történetszálra, majd hirtelen visszaugrunk a papra, csak most más kameraállásból, és látjuk, miért ájult el. Ok, így is tetszhetett volna, de akkor nem kellett volna a szoba szerinti szerkesztés, amit félúton el is hagytak.

3: a titkok. Többet vártam! Annyira nem mocskos dolgokat rejtegettek, amit az előzetes ígért. Tipikus, zsáneres története van minden lakónak, nincs egy olyan sem benne, amire felkaptam volna a fejem, hogy ilyet még nem láttam. Láttam, egyes esetekből sokkal jobbat is. (A szektavezérről kinek jutott még eszébe Ted Bundy?)

Ezek a főbb fájó pontok, számomra.

Bár, egyet még tudok. A stáblistáról jelenleg Chris Hemsworth neve a legjobban eladható. Így ő van az összes poszteren középen. De könyörgöm, nem is ő a főszereplő! Elkezdtem nézni a filmet, és nem értettem, miért nem jön és jelentkezik be a hotelbe. Majd leesett: ő csak az egyik hotelbe érkező történetének mellékszereplője, aki pár flashback jelenetben, és a film végére jelenik meg. De azért ő van a kiemelt helyen minden poszteren…

Pedig rajta kívül is vannak ismert színészek szép számmal. Jeff Bridges, Dakota Johnson, Jon Hamm, a Broadway sztár Cynthia Erivo. Mindenki testre szabott szerepet kapott, illik is hozzájuk a figura.

Egy esti néznivalónak elmegy, de összességében számomra csalódás volt.

 

Húzós éjszaka az El Royale-ban - 5/3 az alapötlet jó, de pöröghetne jobban a film, nagyon lassú. A casting különben eladja.

https://www.youtube.com/watch?v=WN-rMOQo13c

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9714713179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása