Minden napra egy film

Minden napra egy film

Szoba gyerekkel kiadó

2019. április 06. - BBerni86

Összeköltözős, viszályos, egymásba szeretős.

Antoine párizsi férfi, akit a mindennapi szórakozás foglal le. Imádja a szép nőket, minden felelősség elől menekül. Amikor lakótársa elköltözik, kénytelen új lakót találni maga mellé. Egy nőt ajánlanak neki, aki a modellszakmában dolgozik, így ideálisnak tűnik a férfinak. Ha szép, viszonyuk is lehet. Ha vannak modell barátnői, biztosítva van a baráti társaságnak az állandó és változatos női társaság. Jeanne el is nyeri a férfi tetszését: okos, csinos, szoba-gyerekkel-kiado.jpgköltözzön csak be! Majd Antoine pillanatok alatt meg is bánja a beleegyezését, mert arról senki nem szólt neki, hogy az éppen a válását intéző nő kétgyerekes anya, aki a két kicsit is hozná magával. Antoine azonnal visszakozna, de már nem tud. Így Jeanne és gyermekei elüldözésébe fekteti az energiáját. De mi történik, ha fellobban a szikra, és egy alku keretében párt kénytelenek eljátszani?

Újabb francia komédia, ami nagyon nem tetszett. Kezdek kiábrándulni. Nálunk nagyon mennek az ilyen filmek, így sajnos a sok középszerű és rosszabb film is áramlik be. Egyre nehezebb megtalálni köztük azt a pár gyöngyszemet, ami miatt megéri átrágni magam a sok selejten. A Szoba gyerekkel kiadó sajnos, a gyenge francia filmek közé tartozik.

A cselekmény klisés, rég csinálnak ilyen családinak szánt filmeket. Adott egy életét élvező agglegény, aki olyan helyzetbe kerül, hogy gyereket kell nevelnie. Természetesen elkezd megváltozni, és a végére jön a rózsaszín happy end, szerelem és karakterfejlődés. A Három férfi és egy baby meg a hasonlók már kikövezték az utat. Ez a film semmi újat nem tud mutatni, minden ötlete és fordulata ismerős lehet máshonnan.

Ami nem lenne akkora baj, ha mellette tudna mást is. Mondjuk, vicces lenne. A Reszkessetek, betörők filmekből is elnézem az első három részt, noha szinte ugyanaz a cselekményük. De vicces, ahogy Kevin, majd Alex felépíti a csapdákat és a betörők át- és beleesnek mindenen. Itt is elnézném a viszályból vonzalom, majd szerelem témát a szemét húzásokkal a kiköltözésért mellett, ha poénos lenne. De nem az. Sőt, inkább unalmasnak találtam az egész filmet, mint viccesnek.

Töröm a fejem, de egy jelenetet tudok mondani, amin jót mosolyogtam. Antoine húzza a gyerekek agyát: amíg nekik az egészséges, zöldséges vacsorát kellene enni, leül melléjük egy nagy zacskó McDonalds kajával, és elkezdi élvezettel enni, kiélvezve, milyen irigy szemekkel méregetik a kölykök.

A szerelmi szál még gyengébb, mint a komédiára tett kísérletek. Ez a két ember konkrétan egymás agyára megy, ki nem állhatják egymást. Ebbe még belefért az, amikor mindketten kiakadnak, kikötnek egy ágyban. De miért lesz ebből állandó viszony, és hogy szeretnek közben egymásba? Tulajdonképpen annyit látunk, hogy a szex jó, aztán már Antoine is képes családban gondolkodni. De miért? Ezt nem sikerül bemutatni.

Ezért a jellemfejlődése is hiteltelen. Kolbászból nem lesz szalonna, itt mégis.

Mivel ez egy laza komédia, látványelem nincs benne. Sima, városi környezet. A film nagyja a lakásban játszódik, kétlem, hogy a díszlet nagyon növelte volna a büdzsét.

Ismert színész sincs benne, amit meg is értek. Se a történet, se a karakterek nem vonzóak.

 

Szoba gyerekkel kiadó - 5/1 se nem vicces, se nem romantikus. Sajnáltam az időt, amit erre a filmre fordítottam.

https://www.youtube.com/watch?v=oQjxs1ROBmg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4414739721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása