Minden napra egy film

Minden napra egy film

Blöff

2. évad

2019. április 27. - BBerni86

Bűnbandás, családos, átverős, bosszút állós.bloff.jpg

A Hill banda elmenekült a 10 millió euróval, jönnie kellett volna az eltervezett arany életnek. Ám még meg sem érkeztek Spanyolországba, rajtuk ütöttek ismeretlenek, és a pénznek annyi lett. A semmiből, csak a maguknál tartott értékekből kellett valamit kezdeniük. Megszavazták, becsületesek próbálnak lenni. Így vettek egy bárt, és igyekeztek felfuttatni. Fél év, és a baj megint megtalálja őket. Vic egy kis rablással akarja segíteni a fia anyagi ügyeit, és oldani a semmittevés unalmát – de csak magára haragítja a helyi polgármestert, aki titkon a közösség legnagyobb bűnkirálya is. Kényszeríti a Hill bandát, hogy neki dolgozzanak, miközben kihasználja őket, és már a kiiktatásukat is megszervezte. De Albert és a csapat nem adja fel harc nélkül, nekik is megvan a maguk terve gyémántokkal, átveréssel, beépített rendőrrel és rivális bandákkal együtt.

A Blöff is egyike azoknak a sorozatoknak, melyek egykori sikerfilm alapján kerültek tévéképernyőre is. Annyi sikere lett, hogy berendeljék a folytatást, amelyben már filmes előzmények nélkül, új kalandok várnak a szereplőkre.

De milyen is ez az új történet? Lényegében ugyanolyan elemekkel operálnak, mint korábban. Kis svindlik, nagyobb árverések, és nagy családi összetartás – elmenne üzenetnek is, hogy minden sokkal könnyebb, ha a barátaiddal csinálod. Ugyan 10 részes az évad, de néha érezni lehetett, hogy gyötrődnek azzal, hogy elhúzzák a történetet ennyire. A sorozat gonosza, a polgármester ugyanazzal a trükkel akarja őket átverni háromszor is – jobb ötlet nem akadt? A rész kitöltő, semmitmondó jelenetek is lassítják a cselekménysort. Dühítő is, hogy éppen az izgalmas, érdekes részek előtt kell negyed órákat, 20 perceket eltölteni a semmivel.

A szerelmi szálakban is éreztem az ilyen erőlködést. Lotti és Billy szakítottak, a srác bele is merült a búfelejtésbe. Igazából oka sincs, szerintem egyszerűbb volt úgy írni a részeket, ha őket nem kell párként kezelni – külön utakon is járnak az évadban. Vic és Lily házassága is kap egy kis beleerőszakolt válságot. Albert mellé pedig odateszik Inez-t, olyan időzítéssel, hogy az már fáj. Éppen azon viccelődnek, hogy Albert még nem volt szerelmes, rendes kapcsolata sem volt még, és máris érkezik a spanyol, dögös sofőrlány.

De ezt a kínlódást, az erőlködést nem csak a cselekményben, a stílusban is éreztem. Lazák, menők akarnak lenni, ha bele is szakadnak. A lassítások, a beszólások, a hangulat – halad a cél felé, csak éppen érezni, mennyire megcsinálva van az egész.

A sorozat humorát pont ettől éreztem felemásnak. Egy-egy jelenetben működött, nekem leginkább a fekete humorral operáló részek jöttek át. Amikor Méregzsák egy bronz bikában sütögeti a rivális maffiózókat… kész. De máskor annyira érezni, hogy viccesek, menők akarnak lenni, ezért itt kell egy poén és beszólás!

A karakterek kapnak fejlődést, ami viszont jó. Kinek kisebb, kinek nagyobb utat kell bejárni és változnia. A színészek elő is adják, sokukon látni is, mennyire élvezte a szerepét. Az viszont nem tetszett, mennyire Rupert Grint a plakátarc, hiába ő volt HP legjobb barátja.

A harmadik évados berendelésről még nincs hír, de annyira nyitva hagyták a szereplők életét, hogy akár lehessen is folytatás. Majd kiderül!

 

Blöff - 5/3,5 a történet néha erőlködik, ahogy a menő máz is törik, de kellemes szórakozás a sorozat.

https://www.youtube.com/watch?v=k1NQ-8z9TtA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6014758847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása