Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Triple Frontier

2019. május 05. - BBerni86

Santiago Kolumbiában dolgozik a helyi rendőri szervek mellett. Látja, bármivel is próbálkoznak, a drogkirályok ellen nincs mit tenni. Éppen egy rajtaütés van, segít megszökni onnan egy fiatal nőnek, aki egyben az informátora. A lánytól tudja, hogy melyik házában rejtegeti a kartell feje a pénzét. A férfi úgy fogalmazott, maga a ház a széf.

Visszautazik az Államokba, ahol leszerelt társai élik a dolgos hétköznapokat. Sorra veszi rá a többieket, hogy jó pénzért még egy munkát csináljanak meg. Amikor Tom, a nem hivatalos vezetőjük belemegy a tervbe, a többiek is 2_30.jpgKolumbiába tartanak a munkára. A pénz jól jönne mindenkinek.

Ott derül ki, hogy Santiago palira vette őket. Nem a kormányt segítő csoport lennének, hanem Santiago saját szakállra akarja kirabolni a kartellt. Kiszámolta, mikor megy a család templomba, olyankor az őrök is velük vannak. Annyi idő alatt kell kipakolniuk a házat. A beépített embere gondoskodik róla, hogy ott legyen a furgon, amire pakolhatják a pénzt. Száz milliók a tét, innen már nem lehet visszafordulni.

A házban rájönnek, a tapéta alatt, a falakon van felhalmozva a milliók. Nagy tempóban pakolnak ki, de sokkal több a pénz, mint amire számítottak. Már idő van, menniük kellene, de Tom képtelen annyi pénzt hátrahagyni és felgyújtani. Így az őrök visszaérnek, tűzharcba keverednek és menekülniük kell.

Kifizetik a lányt és a testvérét, ők repülnének haza a pénzzel. Kockázatos, nagyobb a súly, mint amit a gép emelni bír, de megkockáztatják. A hegyeket nem is bírnak átrepülni, a gép lezuhan. Egy ültetvény közepére zuhan a 1_19.jpgpénz, a helyiek már nagyban nézik is, mi az. Fegyverrel tartják távol őket, még ölnek is. Majd milliókért a faluból vesznek pár lovat, amire felpakolják, amit csak tudnak és menekülnek a tenger felé.

A hegyeken átkelve az egyik kölyök, akinek megölték a faluban az apját, orvul rájuk támad a kartell embereivel. Tom meghal. A 3_1.pngkörülmények is nagyon mostohák, döntést kell hozni. A pénz nagyját egy szakadékba szórják, azt viszik, ami a hátukon zsákban elfér és Tom tetemét.

A hajó még várt rájuk, hazamennek. A költségek kifizetése után megmaradt összes pénzt Tom családjának adják. Santiago Ausztráliába indul, az oda küldött beépített embere, a lány után. Will még odaadja neki a szakadékba dobott pénz koordinátáit, és mindenki megy a maga dolgára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6514804924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása