Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Fekete-fehér

2019. május 07. - BBerni86

5_27.jpg5: Gázláng - a kedvenc régi, fekete-fehér filmjeim egyike. A friss házas asszony lassan elhiszi, hogy megőrül. Szerencsére akad a közelben egy nyomozó, aki felnyitja a szemét a szomorú valóságra. Nagyszerű szereposztás, érdekes történet és egy klasszikus thriller.

4: Roma - a film nyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját, a rendező is hazavitte 4_2.pngérte a szobrot. Megrázóan emberséges film egy terhes cselédről, aki anyaként neveli a rá bízott gyermekeket, miközben saját élete egyre kilátástalanabb. Szerencsére a szeretet sok mindenre gyógyír.

3_33.jpg3: A némafilmes - Oscar ezt a filmet is szerette. A némafilmsztár élete összeomlik, amikor bejönnek a hangos filmek, és ő hiába próbálkozik, hiába erőlködik, a süllyedés elkerülhetetlen. Szerencsére egykori mentoráltja és egy életrevaló kutya végig kitartanak mellette, és jönnek még szép napok.

2: 1945 - magyar, komoly dráma, amelyben egy közösség kénytelen szembenézni a háborús 2_31.jpgbűnökkel. Miután a zsidókat elvitték, mindenki kisajátított tőlük valamit. Vannak, akiknek súlyosabb bűnök is nyomják a lelkét. Most hazatérnek, de mit találnak? Ki hogy számol el a lelkével, és a fiatalok hogyan dolgozzák fel az öröklött bűnöket? Rudolf Péter talán legnagyobb alakítása.

1-2_13.jpg1: Logan Noir - a különlegessége miatt kapta a koronát. Mert ez színesben ment mozikban, csak különleges vetítéseken adták le fekete-fehérben. Szuperhős film, de mélyen emberi. Húsba vágnak az akciók, de az emberi drámák is. Logan öregszik, X professzor már közveszélyes a kora miatt, és a mutánsok haldokolnak. Logan ekkor fut bele egy csapat gyerekbe, szembe kell néznie apasággal, felelősséggel, örökséggel. Nyers, kemény film, aminek a fekete-fehér verziója még erőteljesebb, mint a színes.1_20.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1314809222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása