Minden napra egy film

Minden napra egy film

Odaát

14. évad

2019. május 19. - BBerni86

Természetfeletti ellen harcolós, családos, kalandos.

A párhuzamos világ átjárója lezárult, sikeresen legyőzték Lucifert is, aki most már halott. De ennek nagy ára volt: Dean. Aki a testébe engedte Michaelt, aki Lucifer vége után se távozott. Dean testében űzi az üzelmeit, míg a csapat nem tudja, mit kezdjenek vele. Lucifer leszívta Jack erejét, aki most emberként próbál boldogulni, ő nem lehet Michael ellenfele. Mikor Dean visszatér, ő maga sem tudja, mit tett vele Michael és dolgozni kezdenek a odaat_1.jpgmegoldáson. Közben Nick is igyekszik összeszedni magát, de rá kell döbbennie, hogy az életében már nem vár rá semmi és túl sok minden beleivódott Luciferből. Az arkangyal visszahozását tűzi ki célul. Michael, Lucifer ellenében is Jack áll, aki önfeláldozóan nagy áldozatot hoz, nem sejtve, ezzel milyen kárhozatot szabadít magukra.

Lassan már ennek a sorozatnak is a végére érünk. Már be van jelentve, hogy a 15. évad lesz a zárás. Ennek megfelelően ez az évad arra ment ki, hogy előkészítsék az utolsó nagy harcokat. Ha hinni lehet az évad utolsó perceinek, akkor valami egészen eposzi véget találtak ki. Plusz, egy olyan ellenséget, aki az eddigi legmeredekebb húzása a sorozatnak, noha volt már itt Isten húga is.

De ezzel zárom is a vég feletti elemzésem. Csak durva, hogy amennyire a Bull utolsó pár perce az egésztől elvette a kedvem, itt ugyanolyan hosszú jelenet miatt már nézném is tovább a sorozatot.

Az idei évad minimális filler epizódot tartalmazott. Alig maradt olyan eset, amikor simán elmennek valamilyen természetfeletti lényt levadászni. Ha volt is ilyen, valószínűleg mellékszálon akkor is építették az átíveléseket. Már régen annyi annak a szörnyvadász horror sorozatnak, ami az Odaát kezdetben volt.

Már nem bánom, ahogy fentebb már írtam, a jelenlegi irány nekem bejön. Jól kihasználják a Lucifer fiában rejlő lehetőségeket, és a másik dimenzióból behozott karaktereket. Azért, azt meg kell jegyeznem, az nagyon nem tetszett, ahogy a vadász csapatnak véget vetettek. Ok, értem, hogy a Winchester testvérek hagyományosan magányos farkasok, de elnéztem volna, milyen az élet, ha van köröttük egy egész csapat, akikre támaszkodhatnak.

Az egész évad egyetlen ív, így utólag visszagondolva. Minden az utolsó epizódra vezetett, ahol szembenéznek a következményekkel és mindenkiről kiderül, milyen igazából. Szeretem, amikor valamit ilyen tudatosan felépítenek, itt éreztem ezt, tetszett is.

De volt idén csalódás is. Volt jubileumi epizód, amelyben nem kisebb karaktert hoztak vissza, mint John Winchestert. Ok, szívszorító volt, amikor az egész család együtt lehetett, úgy vacsorázhattak és beszélgethettek, mintha minden rendben lenne. De csak erre felhúzni egy egész részt… vártam még valami pluszt, ami nem volt benne.

Mary sem az a karakter, akit meg tudtam volna szeretni. Éreztem is, hogy a készítők se nagyon tudnak mit kezdeni vele, ezért is volt egy egész blokk, amikor elvonult Bobby oldalán és kiszállt az aktív eseményekből. Nekem ilyen szempontból logikus volt, hogy az történt vele, ami. Legjobban Dean és Sam mozgatórugójaként működött, már a kezdetektől.

Most úgy érzem, messze van még, amíg jön a folytatás. Ez az évad tetszett.

 

Odaát - 5/4 szeretem a sorozat jelenlegi irányát. A vége nagyon durva lett. Záródnak a szálak.

https://www.youtube.com/watch?v=NNm8HnPWU-0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6214834876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása