Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyémánthajsza

2019. június 19. - BBerni86

Üzletelős, rossz helyzetbe kerülős, blöffölős, maffiás.

Lucas Hill gyémántnepper, aki egy veszélyes üzletet készül nyélbe ütni Szentpéterváron. Az ügyfél miatt veszélyes a helyzet, hiszen Volkov közismert arról, hogy aki kicsit is keresztbe mer neki tenni, vagy átverné, az életével fizet érte. Lucas kénytelen üres kézzel elé állni és időt kérni. Két napot kap, hogy előkerítse a partnerét és megszerezze tőle a gyémántokat. Lucas vidékre indul, ahol újabb különös helyzetbe sétál be. A helyiek gyemanthajsza.jpgvadászatra cipelik, finoman fenyegetik és el akarják ijeszteni a helyi kávézó tulajdonosnőjétől, aki nem is rejti véka alá, hogy szívesen bonyolódna viszonyba az amerikaival. Pyotr és a gyémántok nem kerülnek elő, de rájön arra, hogy hamis gyémántokkal akartak szélhámoskodni. Katya is a férfival tart, aki most az életéért próbál alkudni egyetlen gyémánttal a tucatnyi helyett.

Tisztában voltam vele, hogy kár jó filmre számítanom. Ha direkt nem is kerestem rá kritikákra, annyit azért hallottam, hogy nem e film miatt jegyzi fel a filmtörténet Reeves nevét. De ennyire rossz filmre nem voltam felkészülve. Még teljesen el sem akarom hinni, hogy ez csak ennyi és ilyen. Rémes lett! (Közben már rákerestem, gyenge számai vannak, pl. Metacritic 34 pontot adott neki 100-ból. De láttam rosszabb számokat is, másfelé.)

Mivel is kezdjem kínjaim listáját? A számomra legfájóbb, hogy semmi értelme a filmnek. Annyi megvan belőle, hogy Hill a gyémántok és a társa nyomában van. De azt pl. nem értem, miért nem lehetett simán visszakozni. Ha egy szadista gyilkos feni rá a fogát, ha nem teljesít, amit nem tud, akkor miért nem pattan fel egy repülőre és megy haza? Egyáltalán, mit csinált abba a két napba? Mert nekem nem úgy tűnt, hogy bármit is elkezdett volna megoldani, csak lefektette a helyi jó nőt. A hamisításos történet se kerek. De még csak rendesen el se tudom magyarázni, mi nem stimmel, mert az egész egy nagy – le se írom mi, el tudjátok képzelni.

Nem csak maffia és gyémánt vonalon. A magánéleti szálak ugyanilyen zűrösek. Hill elvileg szereti a nejét, akkor minek jön össze Katyával? Akinek minek ez a pasi? Semmi értelme ennek se, főleg, amit bevállal érte. Mert Volkov igencsak egyedien értelmezi az üzletkötéshez szükséges bizalom építésének módszertanát.

Tele van a film rémes emberekkel, akiket nem értek és nem is akarok. Volkov egyszerű képlet: ő itt élet és halál ura, csinál, amit csak akar. Elveszi, ami, és aki megtetszik neki. De mindenki más? Egyszerűen élvezi a többség, ha a másikat ijeszti és kínozza. Tele vannak érzelmi defektekkel. Az biztos, a filmtől senki nem kap kedvet, hogy Oroszországba látogasson vagy egyetlen orosszal is szóba álljon.

Akció, thriller szinten is gyenge a film. Egyrészt, hogy is lehetne jó thriller, ha gyakran úgy éreztem, semmi értelme a látottaknak? Pocsék a történet, ahogy már fejtegettem feljebb. Akció meg talán a végén van, egy kis lövöldözés. Különben beszélnek, csalnak és sodródnak a szereplők – mennyire untam? Nagyon.

Színészek. Reeves talán két arckifejezéssel játssza végig, de lehet, hogy elszámoltam magam, és ennyi se volt. A nők biodíszletek, a játékuknál lényegesebb szempont, hogy néznek ki melltartóban és nélküle.

Nem vártam sokat, de annál is sokkal kevesebb. Hatalmas csalódás ez a film.

 

Gyémánthajsza - 5/1 nem értettem, mi akar lenni ez a film. Se akció, se más. Unalmas, a vége se jött be.

https://www.youtube.com/watch?v=-NRlANOgOrQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6214901466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yossarian_M 2019.06.21. 13:56:12

Letoltottem, megneztem, egyszer elmegy, de moziban neeeeeee.... Penzt nem er
süti beállítások módosítása