Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Shakespeare ma

2019. július 09. - BBerni86

5_36.jpg5: Lóvátett lovagok – egy idilli kis hercegségben, a VH küszöbén az előkelő hölgyek elhatározzák, hogy megviccelik az udvarlóikat. A szerelmet azonban nem lehet kijátszani, az európai uralkodó családok sarjai elkezdenek egymásra találni. Ám a happy end várat 4_38.jpgmagára, hiszen az ifjaknak be kell vonulni, hogy felvegyék a harcot a nácikkal.

4: Csókolj meg, Katám – készül a Makrancos hölgy legújabb feldolgozása. Musical lesz, és a dolog pikantériáját az adja, hogy a rendező és egyben férfi főszereplő volt nejét kérte fel a női főszerepre. Ahogy színészként a darabban előadja a pár a két fél 3_46.jpgösszecsiszolódását, az életben a színész és a színésznő is visszatalál egymáshoz.

3: Rómeó+Júlia – ez az egyetlen modern Shakespeare szöveget használó film, amit az öcsém is képes végigülni. Egyedi azzal, hogy teljesen a mába van helyezve, de a nyelvezete az eredeti. Sztárszínészek, jó zenék és a történet is pazarul van rendezve. DiCaprio romantikus 2_47.jpgénje aztán felszállhatott a Titanicra…

2: Kemény motorosok – a modern Hamlet. De e sorozat hőse nem Dánia sorsa felett mereng, hanem egy amerikai motoros bandát vezet/örökölne. Bár az alapmotívum felismerhető, bőven tettek bele saját elemeket is. Mertek kemény témákhoz nyúlni, mint az iskolai mészárlások, a drog. Folyt a vér, szenvedtek és Hamlet itt sem kerüli el a sorsát, bár a neve más.

1: House of Cards – a modern Macbeth. Az eredetije ugyan angol, de az amerikaiak csináltak belőle sorozattörténeti eseményt. Bevallom, a végére még nem szántam rá magam. Frank nélkül nekem nem az igazi a sorozat. Tudom, Kevin Spacey nem véletlenül volt olyan zseniális szemétláda, mert bár az életben is az, nem fogom elvitatni tőle, hogy ő volt ennek a sorozatnak az egyik csúcsa. A remek történet, meglepő csavarok és a profi kivitelezés mellett. Itt nem a skót trón a tét, de végignézhetjük, ahogy Frank felküzdi magát az elnökségig, majd elbukik az úton megtett piszkos húzások miatt.1_37.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5614932040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása