Minden napra egy film

Minden napra egy film

Billions

3. évad

2019. július 13. - BBerni86

Pénzügyi és hatalmi játszmás, ellenségeskedős, gazdagok világát megmutató.billions.jpg

Axe nehéz helyzetben találja magát: tárgyalásra kell mennie, ahol mindent elveszíthet. Nem a harc zavarja, az a vérében van. Tudja, ő nem olyan ember, aki bármit is veszni hagy. Ő egy győztes. Ám, hogy el van tiltva a kereskedéstől, kikészíti. Taylor válik a cég megbízott vezetőjévé, míg Axe egyéb utakat keres, hogy benne maradjon a pénzvilág körforgásában. Közben bulikkal igyekszik feldolgozni, hogy a felesége beadta a válást. Chuck a háttérből manipulál, hogy rajta maradjon Axe nyakán a hurok, ha ő nyíltan nem is vehet részt a bírósági ügyben. Szerencsére már a házassága is rendben van, ám azzal nem számol, hogy van olyan felettese és egykori mentoráltja, aki őt is le akarja járatni. Nehéz helyzetek különös szövetségeket hoznak.

Az évadnak minimum három rétege van, amiért érdemes nézni:

1: a pénzügyi világról megmutatott kép. Számomra a tőzsde működése, a gazdaság láthatatlan mozgatórugói eléggé érthetetlen terület. Ha ismerem is a shortolás kifejezést, elmondani mi az, nem menne. De ez a sorozat úgy tanítja meg ezeket, hogy könnyűnek és érthetőnek tűnik. Amíg benne vagyok egy-egy évadban, ebben is, jobban értem ezt a közeget. Ráadásul olyan gazdasági játszmákat mutat, melyekről el tudom képzelni, hogy a valóságban is ilyen korrupt a rendszer. Csak itt nem kis tétekkel, hanem nagyban megy minden.

2: Chuck és Axe játszmája/karaktere. A sorozat két főszereplője két nagyon erős és a maga területén zseniális figura, akik ellenségek lettek. A milliárdos, akit számon akar kérni az ügyész, aki gazdag családban nőtt fel. Megvan mindkettő saját stílusa, világa – az egyik maga szerzett mindent, a másik beleszületett. De mindketten kemények, kreatívak, könyörtelenek és nem fogadják el a vereséget. Alig van közös jelentük, mégis a kettejük közti dinamika húzza a sorozatot. Izgalmas az is, melyiknek hogyan alakul a magánélete. A konfliktus a családjukkal, a feleségeikkel való kapcsolatuk, a szüleikkel vagy a gyerekeikkel. Ebben az évadban Chuck dolgai állnak jobban, mint ember, őt kedveltem jobban. Axe annyira átmegy nyerni akaró milliárdosba, hogy az emberi fele teljesen elhal. Durva, amit pl. a gyerekeivel megtesz ebben az évadban. Eddig jó apának láttuk, most nem mondanám annak.

3: a mellékszereplők játszmái. Mindkét oldalon, Chuck és Axe mellett is van egy ember, akire érdemes odafigyelni. Taylor szinte robotnak tűnik, de most kap egy egészen emberi, és sebezhető oldalt. Egy kapcsolatot, ami ugyanolyan és különös, mint ő, de neki működik. Ahogy Axe viselkedése ellenféllé formálja a nőt, izgalmas folyamat és pszichésen is jól összerakták. Chuck mellett Bryan, aki már annak a folyamatnak a végén jár, amibe Taylor most belekezd. Mentorálltból lett ellenfél, aki ugyan kap csapásokat, de ugyanolyan makacs, mint egykori főnöke. Azért, ő kevésbé tűnik erős ellenfélnek, mint Taylor.

A sorozat sokat köszönhet a vezető színészeinek. Giamatti és Lewis nagyon érzik a figuráikat, jól is áll nekik a karakter. Arra meg most jöttem rá, hogy Maggie Siff a Kemény motorosokban játszott. Itt sokkal jobban bírom különben, mint abban. Sokkal hitelesebb tőle a kemény, de szexi nő, mint Malin Akermantól. (Nem véletlen, hogy kit építenek le.)

A 4. évad is elérhető, érdekel is, de rá kellene már szánnom magam a GoT zárásra…

 

Billions - 5/4,5 izgalmas, feszült cselekmény, eltalált karakterek és jó színészek. Határozottan nézős!

https://www.youtube.com/watch?v=2DJncyZSQNA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8014943012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2019.07.13. 17:00:12

Az első kettő ütős, a 3ik gyengébb, a negyedik meg már...hagyjuk.
süti beállítások módosítása