Minden napra egy film

Minden napra egy film

Trónok harca

8. évad

2019. augusztus 04. - BBerni86

Háborús, életért küzdős, trónjátszmás, családos.got.jpg

Deres alatt összegyűlnek a Hét Királyság seregei, hogy szembenézzenek a Holtakkal, akik minden életet eltörölnének a világból. Mindenkire szükség van, kevés remény akad az emberiségnek. Mégis, a vezetők között nagy a feszültség. Az északot vezető Sansa Stark kezdettől ellenségesen néz Daenerysre, akiért Jon lemondott a királyságukról. A pár szerelmesnek és boldognak tűnik ugyan, de Jon származása olyan titok, amelyet ki kell mondani, és túl nagy éket fog verni közéjük. Cersei árulása előrevetíti, hogy ha túl is élik a csatát, a háború nem ér véget. Daeny a Vastrónt akarja, Jon mellette áll, bár a tanácsadókban egyre jobban felmerül, kinek kellene uralkodni. Mindenkinek oldalt kell választania, és a tetteik eldöntik Westeros további sorsát.

Nem az HBO-n múlt. Hatalmas büdzsét kaptak a készítők, és időt is. Plusz egy évet forgathattak, a zárásra látszólag minden rendelkezésre állt. És akkor ezt kapjuk? Csodálom, hogy amikor az HBO fejesek meglátták, hogy ér véget a legismertebb sorozatuk, nem rendeltek el utóforgatást vagy csináltak valamit.

Tegyük a szívünkre a kezünket! Nem az fáj senkinek, hogy melyik karakternek milyen vég jutott. Ez a Trónok harca, ki várt itt happy endet? Amikor néztem az Így neveld a sárkányodat 3. végét, felötlött bennem, hogy a lelkem mélyén ilyen véget szerettem volna Westeroson is. A mesét, amiben a bundával szegélyezett köpenyes király feleségül veszi a szőke szerelmét a havas tájon. De már akkor kinevettem magam – ami a Hibbant-szigeten megtörténhet, a Hét Királyságban kizárt. Tudtam, itt arat a halál, ezt vártam. A Holtak győzelme is belefért volna.

Akkor miért a csalódás? Mert kaptunk 6 részt, aminek monumentálisnak kellett volna lennie, de minden egyes téren összecsapták a sorozatot. A cselekményt, a karakterek fejlődését, még a csatákat is! Semmi nincs, ami tetszett volna úgy, ahogy elkészült. De bocs, egyet szerettem úgy, ahogy volt. A sorozat zenéje. Djawadi egyedüliként remek munkát végzett, gyönyörű dallamok mentek végig, amiben ott voltak a GoT főtémák, mégis újak, érzelmesek, feszültek, röviden csodásak voltak. De azért gáz, hogy ezzel az eggyel vagyok teljesen elégedett.

A cselekményben utáltam, hogy ilyen könnyen elintézik a Holtakat. Azt hittem, ez lesz Westeros nagy háborúja. De nem, egyetlen éjjel. Esküszöm, a Fattyak csatájában több feszültség volt, mint ebben. Könnyű győzelemnek éreztem, valami nagyobbat vártam. Cersei legyőzése még ennél is rosszabb volt. Egyetlen sárkány, és senkinek és semminek semmi esélye. Elég lett volna csak Daeny sárkányháton, minek is vitt sereget? Röhej.

Igen, gyakran drámainak szánt pillanatokon volt kedvem vihogni. Ennyire elcsúsztak.

A karakterek sorsa, összecsapták, főleg Daeny. Amit évekig építettek, most pillanatok alatt variálták. A sárkánykirálynő olyan, mintha a semmiből őrült volna meg. Az volt az előkészítése, hogy a tanácsadók aggódtak. Most komolyan, ennyit érdemelt csak? Jonra nem is veszteget szót, szerintem ő kezdettől el van átkozva. Jót akar, de soha nem lesz az.

A karakterek többségével nem tudtak mit kezdeni. Ennél annyival többet érdemeltek! Csak egy-egy jó pillanatra futotta, pl. Tyrion és Jaime búcsúja, vagy Arya és Gendry kettőse.

Nagyon remélem, regényben jobbat és többet kapunk, mert ez CSALÓDÁS. Jó nagy.

 

Trónok harca - 5/2,5 csalódás, sokaknak. Az én legnagyobb bajom, hogy minden téren összecsapott lett.

https://www.youtube.com/watch?v=rlR4PJn8b8I

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714994648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása