Minden napra egy film

Minden napra egy film

Halálos iramban: Hobbs & Shaw

2019. augusztus 13. - BBerni86

Világmentős, akciós, vírus és titkos szervezet ellen harcolós.halalos8_13.jpg

Luke Hobbs és Shaw ki nem állhatják egymást, teljesen más a stílusuk, és a kényszerű együttműködés óta látni se akarják egymást. Ám amikor egy különösen veszélyes vírus eltűnik, és az elrablásával a katonatiszt Hattie-t vádolják, aki nem mellesleg Shaw húga, a kormány megint összehozza a kettőst. A nőt kellene előkeríteniük, de a bátyja kezdettől nem hitt a bűnösségében, és Hobbs is hamar leveszi a helyzetet. Hattie az áldozat, akinek a teljes csapatát kivégezték, ő menekült el a testében rejtett vírussal csak. De Brixton, az egykori ügynök, akit egy titkos szervezet átállított és félig gép szuperkatonává változtatott, nem adja fel. A nő nyomában jár, és Shaw a halállistáján van 8 éve. Hogy megmentsék a nőt, vele a világot, Hobbs és Shaw kénytelen együttműködni, talán megkedvelni is a másikat.

Mindenki univerzumot épít. Lehetnek benne démonok, szuperhősök, állatok – a lényeg, hogy megszerettessék az emberekkel a világot, aztán lehet kaszálni az összetartozó filmekkel. A Halálos iramban most tart ott, hogy elkezd a mellékszereplőinek is külön kalandokat írni, ezzel szélesítve a palettát.

A kezdet, naná, a két legnépszerűbb mellékszereplőjének közös kalandja lett – benne egy olyan ellenséggel/szervezettel, mely könnyen lehet, hogy a következő Halálos iramban film főellensége is lesz egyben.

A film nyári popcorn mozi, az agyadat nyugodtan kint felejtheted a mozi pénztáránál! Nem lesz rá szükséged. Ha úgy akarja nézni az ember ezt a filmet, hogy mennyire felel meg a valóságnak, illetve mennyire reális az akció, csak megfájdul a fej. Sok mindent ki lehetne emelni, most csak egyet hozok ide. Ami szerintem a legnagyobb lehetetlenség: van egy jelenet, amikor a csapat láncokkal és több autóval tart a földön egy helikoptert, ami kis híján 3-4 kocsit is képes megemelni és elrepülni velük. A lánc elpattan, és Hobbs saját izomerejére támaszkodva elkapja a láncot, és tartja a helikoptert, míg sikerül a láncot visszatenni a csörlőre. Azt mondtam már, hogy ezt lazán, fél kézzel csinálja, mert a másikkal kapaszkodik egy száguldó autóba? Ahogy mondtam, az agyunk laza két órára ki kell kapcsolni.

Ha erre képesek vagyunk, és csak élvezzük a látványt, akkor kellemesen fogunk szórakozni. Ugyan az egyik főszereplő Vanessa Kirby személyében nő, ez egy nyári tesztoszteron menet. Iszonyatosan menő pasikkal és kocsikkal – bocs, meg egy motorral. A szexi jelzőt a harmincas korosztállyal bezárólag szoktam osztani, itt felette vannak a színészek, és mégis. A sztori, a karakterek, a kinézetük és a viselkedésük is szexi. Mindenki roppant jól áll a karaktere – Idris Elba roppant jó rosszfiú lett, itt jobban tetszett, mint Thor barátjaként.

Az akciójelenetek jól koreografáltak, lekötöttek engem is, pedig nem éppen ez az érdeklődési köröm. Még a film zenéi is tetszettek, többször azon kaptam magam, hogy ütöm a ritmust a lábammal. Utána is kell néznem, van-e OST album, mert nekem az kell.

Ok, negatívum, ebben is orrvérzésig van a család téma. Mindenkinek van egy testvére, akivel meg kell békülnie, hogy aztán a család nevében együtt csapassák, és halál komolyan, szinte giccsesen megvallják, szeretik egymást.

A pozitívum több a rossznál. A humora, a látvány, a szexi faktor ideális nyári mozivá teszi.

 

Halálos iramban: Hobbs & Shaw - 5/4 agyatlan, a fizikának ellentmond, de szórakoztató és látványos is. Tesztoszteron bomba.

https://www.youtube.com/watch?v=bLTKl2oVBaQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5715006726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása