Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

2019. augusztus 20. - BBerni86

5_41.jpg5: Korcsolyázz! – kanadai, jó régi, nem is tudom, ma még be lehet-e szerezni valahol. Gyerekkoromban azonban rongyosra néztem VHS-en, így nosztalgiából feltettem a listára. Adott egy 16-17 éves kamasz, aki egyre jobb eredményeket ér el műkorcsolyában. Kisvárosi, a helyi edzővel. De most, hogy a világbajnokság sem elérhetetlen álom, a nemzeti válogatott új helyre költözteti, más edzőt kap és a lány lassan tönkremegy. De a mélyponton fel tud állni, saját edzőt keres, rendbe szedi a 4_45.jpgmagánéletét is, és visszatér.

4: Halálforgás – romantikus komédia a jégkorcsolyázás világából. Saját korszakában elég sikeres volt, mára feledésbe merül. Pedig próbálkoztak a felélesztésével: anno forgattak egy filmet az eredeti film párosának lányáról, és egyéb film is készült. De az első marad a klasszikus: a fiú hokis volt, a lány műkorcsolyázó. Egyik sem folytathatja az eddigi karrierjét, de a jégen akarnak maradni, így összeállnak páros korcsolyázni. A kezdeti egymás 3_53.jpglegyilkolása szerelembe megy át, miközben a halálforgás bajnokká is teheti őket.

3: Jéghercegnő – a Disney ifjúsági komédiája, amely arról szól, hogy merj küzdeni az álmaidért. Mese habbal, pláne annak, aki kicsit a korcsolyázást is ismeri, de attól még kellemes családi film lett. Az okos lány titkos megszállottsága a korcsolya, de anyja klasszikusabb életet szán neki az egyetemen. Egy fizika projekthez a lány a korcsolyázáshoz készít programot, és maga is vesz pár órát. Kiderül, hogy őstehetség, akinek a bajnokságon is komoly esélye van (ez a mese habbal). De még meg kell győznie az anyját, túl kell esnie az első szerelmen, és az ősellenség 2_54.jpgugrócsillagot még nem is említettem.

2: Jég veled! – megtörtént eset alapján, ez egyike a jeges sportok legendáriumának. Az csak hab a tortán, hogy ez az első film a listán, amely nem korcsolyázókról szól. Ez ugyanis egy jamaicai bob csapat története. Igen, néger fiatalembereké, akik egy szánon akarnak lesiklani a havas pályán. Mondhatjuk, hamar nemzeti válogatott is tudnak lenni, konkurencia hiányában. De minden mással volt elég küzdelem: kellett egy 1_46.jpgedző, aki hitt bennük és fel tudta őket készíteni a sportra. Az országot is rá kellett venni, hogy engedje ki őket az olimpiára. Ott meg szerepelni kellett. Komédia, amit sokan szeretünk.

1: Majd ha fagy! – ezt a filmet idő volt megszeretnem. Elsőre még csak nem is tetszett, most ide tettem mégis, az első helyre. Mert ennek sikerül az, hogy sportfilm, de több is annál. Egy közösség és emberek drámája, itt nem csak a sportról szól a történet. Adott egy északi kisváros, ahol az embereknek egy nagy szenvedélye van. A hoki. A helyi kiválasztottak minden vasárnap megmérkőznek egymással, rangot jelent ide bekerülni. Egy nagyvárosba költözött helyi kitalálja, hogy egy sztárcsapatot meghív egy vendégjátékra. Akik PR okokból bele is mennek. A helyieknek a lét a tét, mindent bevetnek, hogy ne maradjanak szégyenben. Magánéleti drámák, komikus helyzetek, és egy keserédes happy end vár a nézőkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7615011542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása