Minden napra egy film

Minden napra egy film

Briliáns válás

2019. augusztus 24. - BBerni86

Életet újrakezdős, szerelembe esős.

 

Angela elégedett az életével, nem érzi, hogy bármi is hiányozna neki. Van egy helyes lánya, egy jóképű férje és biztos egzisztenciája. Ám elég egyetlen nap, hogy minden összeomoljon körötte. A 8_24brilians_valas.jpgférje bejelenti, hogy már másba szerelmes, és elhagyja. A lánya sokkal inkább foglalkozik a szerelmével és a zenekarukkal, mint egyre magányosabb anyjával. Ráadásul Angela anyja is osztja kéretlen tanácsait, és több mindenben is igényt tart a lánya segítségére. Az asszony pszichiáterhez kezd el járni, és bár eleinte azt várja, mikor tér hozzá vissza a férje, lassanként felfedezi az élete szépségeit, és újra kalandozni kezd. Egy új szerelemre is vágyik, míg lassanként rádöbben, az ideális férfi talán végig előtte volt. Csak éppen tiltott gyümölcs, hiszen az orvosa…

 

Már a címnél kezdődnek a gondjaim. Briliáns válás – ugyan, milyen jelző itt a briliáns? Biztosan nem az ékszerre az utal, hiszen a vagyon nem is kerül elő a cselekményben. Az ugyan nem derül ki, miből, de Angela jól áll anyagilag. Nem arról szól a film, hogyan osztozkodnak a vagyonon vagy harcolnak egy gyűrűért. Nem téma a pénz. Briliáns, mint meglepően okos és zseniális? Az még annyira se igaz a filmre és a benne mutatott válásra. Egyszerűen csak jól hangzik? Vagy maradjunk abban, megfejteni úgysem fogom, csak idegesít, hogy ilyen buta címe van a filmnek.

 

Igaz, a film is ilyen. Papíron jól hangzik, de a tartalmával csak a gond van.

 

Nézzük a cselekményt! Nem sok van belőle. Normálisan össze sem tudom foglalni, ha le kell menni részletekbe. Olyan kis mozzanatokból áll össze, hogy az anyja arról magyaráz a lányának, hogy éljen végre kicsit, közben meg rásózza az összes holmiját, amit nem vihet fel a repülőre, és abszolút nem érdekli, mit tud velük kezdeni Angela – neki legyen jó, a többit majd Angela megoldja.

 

Nem is értem, miért kellett volna megkedvelnem a szereplőket. Mindenkiben van valami irritáló. Az anya mindenkinek az agyára megy, a végén mégis sírós nagyjelenet van, amiben megköszönik neki, hogy mindig mellettük áll és jelen van az életükben? A legjobb barátnő egy kiégett pasi vadász: nekem abszolút nem hiteles, hogy az ötvenhez közel kezd el azon nyavalyogni, hogy a szeretője már sose hagyja el a családját érte. Kétlem, hogy ennyi idősen szólalt volna meg a biológiai órája, az már régen lejárt.

 

A szerelmi szálak is abszolút hiteltelenek. Az még csak hagyján, hogy a nő beleszeret a férfiba, aki életében először figyel rá, és segíteni akar neki. De mit lát meg a doki Angelában? Az egész szerelmi száluk semmilyen – egyszer csak rádöbbennek, hogy szeretik a másikat. Ezzel szinte le is van tudva az egész.

 

Látványra sincs semmi a filmben. Romantikus komédiánál ez nem is elvárás. Színes, vannak benne szép emberek és ruhák, ennyi. De itt annyira nem tetszett a cselekmény, hogy valami látványos feldobhatta volna. De nincs ilyen.

 

Ismert színész sincs benne, nem véletlen. A főszereplőnőt leszámítva az összes karakter egysíkú, legfeljebb két vonással jellemzett.

 

Nem tetszett ez a film, biztos nem nézem meg még egyszer.

 

 

Briliáns válás - 5/2 se nem komédia, se nem dráma. Nagyon semmilyen a film, elég unalmas cselekménnyel.

https://www.youtube.com/watch?v=T076Aqt3WkY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4515022616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása