Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Dirt

2019. augusztus 26. - BBerni86

Bandás, rock életstílusos, lényeget felismerős.8_26thedirt.jpg

Frankie még kisgyerek, amikor az apja elhagyja a családját. A fiú az anyjával maradt, akinek mindig fontosabb volt az aktuális pasija, mint a fia. Frankie már kamasz, amikor megszabadul a nőtől, majd az apja nevétől is. Nikki Sixx lesz belőle, és zenélésből akar megélni. Éppen új bandát akar alapítani, amikor leül mellé a dobos Tommy Lee, összeállnak, már csak egy gitáros és énekes kell még. Egy gyerekkori barát és egy hirdetésre jelentkező cinikus idősebb rockerrel kész a csapat. Megalakul a Mötley Crüe. A siker pillanatok alatt a fiúkra talál, akik ezerrel élik a sztárok életét. A mindennapi részegség, drogok és könnyű lányok világában balhéznak, míg pár mélypont után elkezdik összekapni magukat és megmenteni, ami a barátságukból megmaradt még.

A Bohém rapszódia családbarát verzióban mutatott nekünk képet a Queen életéről. A Rocketman már sokkal több botránnyal és merészebb jelenetekkel mutatta meg, milyen rocksztár volt Elton John a féktelen éveiben. A Netflix egy sikeres regény filmesítési jogait vette meg, és mutatott egy durvább filmet. A Mötley Crüe tagok minden bizonnyal, de ebben a filmben is úgy mulattak, hogy arra nehéz szavakat találni.

Megvan, amikor Leonardo DiCaprio a legnagyobb bulikat tartja jó sok droggal a Wall Street farkasában? Ez a film kb. elejétől a végéig olyan. Számon se tudom venni, milyen eszement dolgokat csináltak ezek a srácok – és megtehették, mert sztárok voltak. Az csak alap, hogy a szállodai szobákat rendszeresen szétverték, vagy félig pucéran rohangásztak minden konzervatívabb vendéget kiborítva az elegáns luxushotelekben. Az egymás csajainak cserélésétől kezdve a teljesen beálltan esküvőzésen át a már nyakba nyomott heroinig van itt minden. Viszi is a filmet végig a lendület, ahogy egyre jobban szétcsúsznak és egyre nagyobb őrültségeket csinálnak.

Mozgalmas, színes, heves ez a film. Ami egy idő után próbál tartalmat is belevinni a bulik közepette. Elkezdi megmutatni, minek mi lesz az ára. A tönkrement kapcsolatok, a halálok, az egyéni kínok tömkelege. Még egy szinte családi filmes tanulságot is kihoznak az egészből: az embernek két családja van. Az egyiket kapja a születésekor, de a másikat magának építi fel és választja. Ami mellett ki kell tartani, amire lehet támaszkodni. A film végére eljutunk az egymás szeretetéig és az egymásba kapaszkodásig, ami azért nem semmi egy olyan filmtől, aminek a nyitányában totál plánban nyalnak, drogoznak és kefélnek.

Könnyen lehetett volna botrányfilm, de valahogy sikerül mindig azon a szinten tartani még, hogy ne legyen undorító vagy felháborító. Legfeljebb elkerekedik az ember szeme párszor, hogy mire nem képesek egyesek.

Nagyon jó a film narrációja, ahogy a srácok egymástól veszik át a stafétát, és felváltva mondják el a történetet. Mindenkinek megvan a maga stílusa, és az önreflexiókat is végig tudtam díjazni.8_26thedirt2.jpg

Mivel Netflix film, a szereposztás megint erős. A középpontban Douglas Booth karaktere van, aki végigpörgi a filmet. Iwan Rheon jó ellenpontja, különben neki jutottak a legjobb sorok.

Meglepett, de még tetszett is ez a film. De azért Mötley Crüe rajongó nem leszek.

 

The Dirt - 5/4 bevállalós, de még nem botrányosan durva film, jó szereposztással. Meglepő, de tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=-NOp5ROn1HE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9515023772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása