Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Egy másik életben

2019. szeptember 29. - BBerni86

Árpi lelkiismeretesen dolgozik, szereti a nejét. De rajtuk a teher, hogy a hiteleket törlesszék, és mire családot alapítanának, jobb körülmények között éljenek.

3_61.jpgA férfit ekkor keresi meg egy különös vállalat. Aki meg tudja fizetni, annak garantálják, hogy megkeresik a reinkarnálódott énjét a halála után, és rá hagyhatják a vagyonukat. Egy osztrákoknál befutott, hazatelepült milliárdos, Korsós is igénybe vette a szolgáltatásukat. A cég a lehetséges jelölteket már egy területre szűkítette, 70 ember jöhet szóba. Őket hívják be egy meghallgatásra, hogy kiderítsék, köztük van-e Korsós új életben.

Mivel milliárdok a tét, a felesége rábeszéli a férfit, hogy menjen el. Ő még csalásnak gondolja az egészet, és nem is tetszik neki ez az egész. De napi díjat fizetnek, semmi törvénytelent nem kell tennie, csak teszteket kitölteni. Belevág.

A tesztek után elkezdenek kipotyogni a jelöltek. Kell nekik testedzéses feladatot csinálni, viselkedési 5_46.jpggyakorlatokat, kérdőíveket. Ahogy egyre fogynak, a felesége egyre lelkesebb. Nem tűnik nagy árnak milliárdokért cserébe, hogy fel kell vennie Korsós nevét.

Mikor már csak heten maradnak, átköltöztetik őket Korsós egykori villájába. Súlyos szerződést tesznek elé, amit csak Árpi ál neki átolvasni, de az egyik jelölt lebeszéli még erről is: egy rokona már volt ilyen válogatón, neki játék volt az egész, egy kellemes élmény, amiért pénzt is kapott. Árpi is aláír.

1_55.jpgA helyszínen azonban sorra szembesül a gondokkal is: Korsós fia, Béla itt lakik egy lakrészben, és nagyon megveti ezt az egész lélekvadászatot. Úgy érzi, éppen megfosztják az örökségétől. A még játékban levőknek alkut is ajánl: bukjanak el, ő megkapja az örökséget, és mindenki szép összeget tehet zsebre. Mindenki kerüli a férfit, de Árpit érdekelni kezdi. Már csak azért is, mert egy hipnózisos kezelést követően kezdi úgy érezni, hogy Korsós át akarja venni a helyét az ő testében.

Mikor Bélával beszél, a férfi ledöbben azon, ahogy a filtert a szájába vette. Az apjának is ez volt a szokása. Árpi kiakad, leüvölti a férfit, akinek a gyerekkori becenevét használja ösztönösen, és Béla felismeri benne az apját. Béla örül a fejleményeknek, Árpi viszont menekülne már innen.

Amikor már csak hárman maradnak, meg is szökik. Felismerte, Korsós élete tele volt gonddal a vagyon ellenére. 4_51.jpgRossz ember volt, tönkrement házasságokkal és egy rosszul nevelt fiúval. Neki ez nem kell, a saját életét akarja. Ám a cég nem engedi elmenni: aláírta, ha a vége előtt kiszáll, milliós kártérítést kénytelen fizetni. Vissza kell mennie. Árpi erre már tudja, őt keresik, de neki ez nem kell. Szabotálni akar.

Az utolsó próba, Korsós rejtett aranyának megtalálása. Árpi rátalál, de a másik versenyzőhöz pakolja át az egészet. Őt ünneplik, ő az új Korsós. Mikor kifelé megy, a cég szervezője maguk között megkérdezi, miért mondott le egy láthatóan buggyant csöves 2_62.jpgrészére a milliárdokról. Árpi elmondja, az előző életét elrontotta. Most nem akarja, őt a pénz tönkretenné. Ekkor a férfi kijelenti, ezzel nyert. Most ismerte el, hogy ő Korsós. Árpi hiába tiltakozna, kimondják, ő a reinkarnálódott Korsós.

Árpi öregemberként ül ott, ahol egykor ő is találkozott a kezelésen Korsóssal. Fiatal fiú jön be hozzá, az új élete. A srácnak azonban elég pár pillantás, hogy menekülőre fogja. Árpi jót mosolyog. (Én simán bele látom, hogy örül, ha neki nem is sikerült elmenekülni Korsós örökségétől, az újabb reinkarnáció felismerte időben, hogy futni kell.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr215175442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása