Minden napra egy film

Minden napra egy film

Low Tide

2019. október 05. - BBerni86

Nyári, rablós, titkos, szegény – gazdag ellentétes.

A kisvárosban örök ellentét van a nyaralók és a helyiek között. A városaik hozzájuk képest gazdagok, szép villákban laknak, míg a helyiek kemény munkát végeznek, és semmire nincs pénzük. Három kamasz így egy 10_5lowtide.jpgnyáron a villák kirablásából igyekszik zsebpénzhez jutni. Amikor az egyikük megsérül, Alan öccsét veszik be a helyére. Alan és Peter azonban ráébrednek, hogy a bandavezér Red veszélyes, rájuk is. Az utolsó helyen igazi aranyat találnak, amely megoldaná minden gondjuk. Alan összejön az egyik nyaraló lánnyal, már minden szálat elvágna egykori barátaitól. Ők azonban kiszagolják a pénzt, és mindkét egykori barátja csapdába csalja. Peter lehet az egyetlen, aki megmentheti a testvérét.

Kamaszfilm vagy thriller? Valahol a kettő határán van a Low Tide, aminek egyetlen hatalmas baja van. A film vége. Ki gondolta ezt komolyan? Ennyire nyitott véget, gyötrő kérdésekkel egy sorozat évadának végére szoktak tenni, hogy az ember biztosan visszakapcsoljon az újabb évad nyitására. Itt folytatás nem várható, szerintem tervben sem volt. Vagyis, a film végét kifejezetten utáltam.

A történet különben nem lett volna rossz, egyes elemei kifejezetten jól működtek. Red, aki még a barátai szemében is hatalmas fenyegetés volt. Tökéletesen átjött, mennyire bosszúálló, eszelős ez a srác, aki valóban veszélyes volt mindenkire. Ugyanakkor megvolt a magához való esze is, azért tudott olyan sikeresen démoni lenni. Ha ő valakit tönkre akart tenni, akkor nem volt kegyelem.

A rabló trió lesérült tagja, Smitty talán még nála is ellenszenvesebb volt. Red legalább zsigerből volt gonosz, de Smitty egy kétszínű, álnok dög volt, aki mindenkinek nyalt, majd mindenkit átvert és zsarolt.

Nem is értem, Alan, aki rendes srác volt, hogy keveredett közéjük. Éles ellentét van aközött, ahogy a testvérével is bánt, ahogy udvarolt Marynek, és amilyen fiúkkal barátkozott. Igaz, az előzményeket nem láttuk, csak a fiúk jelenlegi álnok természetét. Így lóg is a levegőben, honnan indultak a rablások és hogyan lettek elvetemültek a srácok.

Működne az elátkozott arany története is, ha érthető lenne, miért hoz balszerencsét a pénz. Csak vettek egy hangzatos ötletet, de aztán nem kezdtek vele semmit. Simán a vagyon megrontó ereje elég volt ahhoz, hogy a srácok egymásnak essenek.

Látványelem nincs a filmen. Nem is kellett bele. Ami kellett, hogy érzékeljük a helyiek és a nyaralók közti anyagi különbséget. Ez lehetett volna látványosabb is, de azért az látszott, mennyire más a saját házuk, és ahova betörnek. Akció a végén van egy kevés, de az szinte szóra sem méltó. Az sem több egy kevés lövöldözésnél.

A casting korrekt. A főbb szereplők mind ismertek máshonnan. Alan, vagyis Keean Johnson volt Alita szerelme. Jaeden Martell Az ellenfeleként lesz ismerős sokaknak. Kristine Froseth Sierra Burgess barátnője volt. Itt is korrekten játszanak, elnézni velük a filmet.

A vége nyomja nagyon le. Addig legalább némileg érthető volt, mire megy ki a játék. A pénz megrontó ereje, az árulások története volt. De a vége…

Nem volt rossz élmény, de egyértelműen azt sem tudom mondani, hogy tetszett.

 

Low Tide - 5/3,5 van benne ötlet, jó a casting is. De a vége brutálisan kurta-furcsa, zavar most is.

https://www.youtube.com/watch?v=I2b5dmkDUa4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3515191006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása