Minden napra egy film

Minden napra egy film

Suits

9. évad

2019. október 05. - BBerni86

Ügyvédes, céges ármányos, révbe érős.

Lassan mindenki révbe ér az irodában: Harvey és Donna egymásra találnak, bár eleinte a cégnél még titkolják a kapcsolatukat, de mindenki örül a párosnak. Louis készül az apaságra, és szívesen feleségül is venné a szerelmét. Katrina kezdi túltenni magát a reménytelen szerelmén, és a munkába veti magát. Ám a legutóbb történtek miatt a kamara egy felügyelőt küld a nyakukra: neki kell biztosítania, hogy ne lépjenek túl a törvényes kereteken. Faye azonban pillanatok alatt az ellenségévé tesz mindenkit. Harvey és Louis újabb ellenfelet kap, aki a céget veszélyezteti. A visszatérő Mike segíthet abban, hogy mindenki megkapja, amit a tetteiért érdemel.10_5suits.jpg

Ez most már tényleg a vége. Ha minden igaz, 4 évadon át voltunk azzal hitegetve, hogy itt a vége, de most tényleg. Furcsa, de valahol elszomorít a dolog. Amióta nincs Mike és Rachel, újra élvezni kezdtem a sorozatot. Ezt az évadot is szívesen néztem.

Igaz, ötlet már nem nagyon volt. Ez az évad arra ment ki, hogy mindenki megkapja az élete tökéletes elrendezését. Élete szerelmével házasság, családalapítás. Olyan állás, ami kielégíti minden téren. Nincs is olyan most, akinek bármilyen rossz szájízzel ért volna véget a története. Még Faye is megkapta nagyjából, amit akart.

Annyira zártak már, hogy az évad konfliktusa is eléggé kierőszakolt volt. Faye, aki tejhatalommal dirigál nekik, lett az ellenség, akivel le kellett számolni cégen belül. Noha, igazság szerint nem rossz dolgokat képviselt a nő, csak ő is durvább eszközöket vetett be, mint amiket a többiektől várt. A végére abszolút diktátor lett belőle: pedig azért nem kellene rossz embernek lennie, mert szeretné, ha mindenki etikusan végezné a munkáját.

A jog nagyon kevés volt idén. Alig voltak bíróságon, inkább cégen belül ármánykodtak. Hiányoztak is az ügyek, ez a Faye vonal önmagában kevés volt.

A magánéletükben pedig már nem voltak konfliktusok. Azt egyszerűen csak jó volt nézni, hogy végre mindenki a neki való emberrel boldog. Harvey és Donna mindig is remekül passzoltak, párként is. Louis is jó, hogy végre boldog lehet. Megszenvedett érte. Különben, a legtöbb beszólás, amin nevettem idén, Louis szájából hangzik el. Már mindenki barátja mindenkinek, furcsa is volt, hogy cégen belül most csak Faye, akivel mindenki birkózott.

Aminek nagyon nem örültem: Mike sokszori visszatérése. Mondjuk, inkább így, mint amikor csak telefonon beszéltek. Kifejezetten röhejesnek éreztem, amikor Donna Rachellel telefonált. Persze, Markle még a hangját sem adta a sorozatnak, nincs is ebben semmi meglepő. Már angol hercegné, fiatal anya, mit keresne itt? De emlegetik, de utáltam… rendben, Rachel mindig is szálka volt a szememben. Nekem még emlegetve is sok volt belőle.

Küllemében a sorozat továbbra is hozza, amit szokott. Itt mindig jól elvagyok azzal, hogy a szereplők ruháit nézegetem. Bírom Harvey öltönyeit, Katrina kosztümjeit.

A színészek már nagyon rutinosan mozognak a szerepükben. Nem véletlenül tűnnek a vásznon is annyira jó barátoknak, 9 éve együtt van a csapat, ezt nagyon érezni is.

Ezzel most vége ennek a sorozatnak. Ki is vagyok ezzel békülve – lett ugyan egy alsorozata, de Jessica további pályája abszolút hidegen hagy. Nekem itt a vége.

 

Suits - 5/3,5 szerettem nézni, bírom a Donna – Harvey párost, de a konfliktus nagyon kierőszakolt.

https://www.youtube.com/watch?v=7IGeAnJG5rM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1715190904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása