Minden napra egy film

Minden napra egy film

Aki bújt

2019. október 08. - BBerni86

Családos, átkos, halálos játszmás.

A Le Domas család különleges eseményre gyűlik össze: a családtól eltávolodott fiú hazajött megnősülni, itt veszi el Grace-t, aki már alig várja, hogy a család tagja lehessen. A hagyomány része, hogy éjfélkor a friss feleség húz 10_8aki_bujt.jpgegy kártyalapot, és azon szerepel egy játék. Azt kell játszani az egész családnak a nászéjszakán. A friss férj, Alex eléggé bele is sápad, amikor Grace a bújócskát húzza. Egy veszélyes játék van, pont ez. Hiszen azt nem mesélték el a lánynak, hogy állítólag a család vagyona és szerencséje a sátántól ered. Akinek ezt a játékot játsszák. Hajnalra el kell kapni a házban elrejtőző Grace-t, feláldozni, vagy mindenkire halál vár. A nő mit sem sejtve bújik el a házban, míg a családtagok fegyverrel járnak a nyomában – Alex pedig elszánja magát, hogy megmenti a szeretett nőt.

A kis költségvetésű horroroknak megvan az előnyük, hogy viszonylag kisebb bevétellel is nagyon nyereségesek tudnak lenni. Az Aki bújt is ilyen, aminek meglepő mód a Disney a forgalmazója. Gondolom, jól szerepelt filmfesztiválon, és lecsaptak. Szereztek is egy eredeti kis horror komédiát a kínálatukba. De vissza még a számokhoz! 6 millióból forgott, vagyis 12 fölött nyereséges. A film már az ötvenet közelíti, így bőven behozta már a készítése árát.

Ami ennél is fontosabb, hogy ez egy szórakoztató film lett. Jópofa az egész, és végre egy horror, ami nem csak nevet magán, de közben jól kever horror és thriller elemeket. Kifejezetten üdítőnek találtam.

A történet egyszerűbb nem is lehetne – mondjuk, a szintén egyszerű játékra gyártott filmnél, a fogócskánál jobban megerőltették magukat az írók. Egy családi átok, egyetlen éjszaka és egy véres játszma. A kis részletek, amelyek miatt nagyon bejött nekem ez az egész.

Ahogy az egyes családtagokat megismertük, és tényleg, alig egy-egy jelenetből tökéletesen le lehetett mérni, milyen emberek. Az lenne az igazi, ha a főszereplő, friss házas páros lenne a legizgalmasabb. De Alex nekem halvány volt: elmenekült a családi sátáni alkutól, de azt nem merte megpróbálni, mi lesz, ha teljesen szakítani akarna vele. Itt nősült, és hagyta, hogy Grace kártyát húzzon. Az ő karaktere ott lenne érdekes, a film végén, amikor igazán kiderül, milyen ember. De az már a film vége, így erre nincs lehetőség.

Grace-ről sok mindent nem tudunk meg. Szimpatikus, de ez leginkább a kedvességére és a küllemére alapul. Később már azt is ide lehet írni, hogy képes harcolni magáért, de ennél többet róla sem fogunk megtudni.

Daniel, a család másik fia, aki nekem az izgalmas figura volt. Aki nem menekült el itthonról, pedig talán még jobban lázad az életük ellen, mint Alex. Ő az, aki majd a nagy lépést meg meri tenni, és túllép a saját határain. Övé volt a film nagy lelki drámája, nem a főszereplőké. Az már más kérdés, mire ment ezzel.

A film akciójelenetek, gyilkosságok, őrült hajsza és fekete humor mixe. Kifejezetten jókat nevettem – mondjuk, nekem bejön a fekete humor. Egyet mesélek: Alex húga akármilyen fegyvert kap, béna vele, és a személyzetet gyilkolja véletlenül. A férje a kezébe adja a nyílpuskát, a nő megfogja, repül a nyíl, át a szobalány fején. Kész.

Tény, beteg egy film, véres is, de vicces is. Nekem tetszett.

 

Aki bújt - 5/4 ötletes, kissé beteg, de ezt humorosan tálaló film. Bejött a casting, és elszórakoztatott.

https://www.youtube.com/watch?v=pDLysTVheS4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7215189256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása