Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Shakespeare eredetiben

2019. október 15. - BBerni86

f5-5.jpg5: Will – a sorozat Shakespeare korai éveit dolgozta fel, és egészen izgalmasan bemutatta, mi volt a III. Richard története mögött. A sorozat végén a színpadra állított darabot is láthattuk: az évad legjobb alakítása ott volt, a szépfiú színész átlényegülése a púpos gonosszá.f5-4.jpg

4: V. Henrik – a bohém, semmirevaló herceg trónra kerül. Még a tanácsadói se néznek ki belőle sokat, de a fiatalember megkomolyodik a trónra. Helytáll politikában és háborúban is: a franciák ellen döntő győzelmet arat, és dinasztikus házasságot is köt a békekötéskor.

3: Sok hűhó semmiért – don Pedro régi barátja házában száll meg f5-3.jpglovagjaival együtt. Az ifjú Claudio és a házigazda lánya, Hero egymásba szeretnek, már a nászra készülnek, amikor a féltékeny John ármánya miatt tragédia történik. Az igazság mindenre gyógyír lehet, talán még a folyton veszekedő Beatrice és Benedetto is egymásra találnak.f5-2.jpg

2: Macbeth – a skót királynak fontos győzelmet arat bizalmi embere és hadvezére, Macbeth. A férfi előre tudta a jutalmul kapott kinevezést: boszorkányok megjósolták neki. Amikor a feleségének mindent elmond, az asszony tenni akar róla, hogy a prófécia teljesen megvalósuljon, és királyi párrá legyenek. Véres úton indulnak így el a végzet felé.

f5-12.jpg1: The hollow crown – a BBC nagyívű sorozata Shakespeare királydrámáit foglalja magában. Látjuk, hogy indult és zajlott f5-11.jpga Rózsák háborúja, majd hogyan ért véget III. Richard megdöntésével és a Tudorok felemelkedésével. Szerelmek, ármányok, sötét sorsok. A legemlékezetesebb részei az V. Henrik és a III. Richard voltak, parádés szereposztással.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr415193118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása