Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hazugságok világhálója

2019. november 16. - BBerni86

Zaklatós, testvéres, új életet kezdős.

Whitney egyre sikeresebb vlogger. Divatról, szépségápolásról és termékekről posztol. A több rajongóval és sikerrel azonban kényelmetlenségek is járnak: zaklatók, akik azt képzelik, ők lehetnének Whitney élete szerelme. 11_16hazugsagok-vilaghaloja.jpgEgy különösen erőszakos rajongó és a szülei váratlan halála egy autóbalesetben hazaviszi a lányt. A családi házba költözik be, és próbál szabadulni a zaklatótól is. Húga, Meghan mindenben támogatja. A szomszédban a lánynak új lakók vannak. Köztük Mike, aki beteg édesanyját jött haza ápolni. A fiatalok megtetszenek egymásnak, randizni kezdenek. De a zaklató nem tűnt el, újra egyre erőszakosabb és Meghan nem bízik a nővére életébe lépett férfiban. Nyomozni kezd Mike után, Whitney hiába próbálja leállítani.

Újabb esti tévéfilm, ami le sem tagadhatná, miért készült. Kitölteni a késő esti műsorsávot. Mozinak a közelébe sem jutott, és a tévében sem hiszem, hogy sokan meg akarják nézni. Az alapötlet még érdekes is lehetne, de a film hamar fullad unalomba és kiszámíthatóságba.

A cselekmény kapcsán végig az volt az érzésem, ilyet már láttam. Ráadásul ugyanígy, buta netes zaklatóval és buta történettel. Szinte csak annyi a különbség, hogy abban a csaj rendesen össze is jött a zaklatójával – Whitney itt nem ugrik fejest se kapcsolatba, se ágyba, csókig jut a férfival, aki már ennyitől is teljesen bekattan és mindenkit legyilkolna Whitney közelében.

Egyik szegmense se működik úgy a filmnek, ahogy kellene. Whitney elvileg sikeres oldalt visz, de szinte semmit nem látunk a munkájából. Egy videóját mutatják meg, ami nagyon semmilyen. Puszit oszt egy rúzzsal – és erre van igény? Különben egyszer mondja, hogy videót vág, de abból sem látunk semmit. Bocs, egyszer egy fotózásra is elmegy. A szakmai titkokat szeretem, de itt nem tudtam meg semmit. Még csak annyit sem, hogy honnan van pénze a nőnek.

A szerelmi szál nyálregényesen buta. Helyes fiú füvet nyír a szomszédban, a lány lehívja a buliba, amikor beköszön. Ott jókat vigyorognak, szemeznek, és már járnak is. Túl idilli, gyors – még nem is tudnak semmit egymásról, már kapcsolatba kezdenek. De nyoma sincs annak, hogy elemi vonzalom lenne közöttük, vagy annyira passzolnának.

A thriller – egyértelmű, ki a zaklató. Még csak arra sincs törekvés a filmben, hogy legalább kicsit tereljenek, vagy behozzanak egy másik karaktert, akire gyanakodhatnánk. Egy új ember van Whitney életében – akkor vajon ki zaklatja? Amikor lebukik, és már sejtetés sincs, akkor sem tesz semmi emlékezeteset. A két nő olyan könnyen elintézi, hogy utólag értelmét veszti, amennyire Whitney tartott tőle. Nincs veszélyérzet, semmi.

A karakterek üresek. Whitney az egyetlen, akiről valamit megtudunk. Nem is kedveltem senkit. Inkább ellenszenvesek voltak – Whitney nagyon. Már ott indult, hogy ki nem állhattam a haját. Ezzel a sötét szemöldökkel ilyen szőke haj? Ha már egyszer divattal foglalkozik, nem lehetett volna legalább arra odafigyelni, hogy ne úgy nézzen ki, mint aki kilószámra keni a festéket a hajára, és ennyire mű?

A film stílusa is fájdalmas. Néha annyira amatőrnek tűnik a kamerázás is… házi videós.

Nem tetszett, nem is ajánlom, még háttérfilmnek is fárasztó.

 

Hazugságok világhálója - 5/1,5 klisés és kiszámítható, ráadásul a főszereplő is kellően ellenszenves volt. Nagyon tévés.

https://www.youtube.com/watch?v=i-bYd1DscSA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3115308560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása