Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Lidérces mesék éjszakája

2019. november 17. - BBerni86

1968, Halloween. Pár jó barát bosszút akar állni az idősebb Tommyn, aki egész évben piszkálta őket. Megdobálják a kocsiját, a gyűjtött fekáliát is a kocsijába dobják. Balszerencséjükre Tommy éppen Ruthtal randizott, aki felismeri az öccsét a kis támadók között. Tommy üldözni kezdi őket.

Chuck, Stella és Auggie egy autós moziba szaladnak be, bepattannak egy mexikói gyökerű fiú mellé. Ramón segít neki, valami tetszés kialakul közte és Stella között, így elköszönés helyett elviszik a helyi szellemkastélyba a fiút. Ott találnak egy titkos szobát, ahova a gazdag család a testileg más lányukat, Saraht rejtette. Stella rátalál a nő írta mesekönyvre, magához veszi és elsuttogja a szellemet hívó szavakat: Mesélj! Közben Tommy rájuk talál, 2_66.jpgmenekülni kell.

Stella otthon olvasni kezd a könyvből. Egy mesét talál egy Tommy nevű fiúról, akit az életre kelt madárijesztő üldözött a kukoricában, majd a végére maga vált az új madárijesztővé. Nem tudhatja, hogy a valóságban éppen megelevenedik, amiről olvasott.

Amikor Tommy eltűnésével szembesül, látja, ahogy a mesék valósággal írják magukat a szeme előtt, összerakja a történetet. Sarah szelleme írja a meséket, azokról, akik 3_65.jpgakkor a házban voltak. A horror mesék pedig megelevenednek, a belekerült gyerekek eltűnnek.

Auggie ebéd közben talál egy ujjat a pörköltben, majd feltűnik egy zombi, aki a lábát keresi. Elkapja a fiút és magával rántja egy más dimenzióba, ő is eltűnt.

Chuck nővére, Stella arcán lesz egy pattanás. Hiába próbálja eltüntetni, nem sikerül kinyomni sem. A bálra olyan nagy, hogy már a barátnői is rászólnak, csináljon vele valamit. Ahogy a mosdóban nyomkodja, 4_53.jpgegyszer csak megpattan a dudoron a bőr, és egy ízelt láb pattan ki belőle. Hamarosan kikelt pókok tucatja özönlik a sebből.

A srácok olvassák a könyvben, rohannak segíteni. Most időben érkeznek: Ruth életben marad, elviszi a mentő. Igaz, a megrázkódtatás miatt diliházba kerül.

Az idővel futnak versenyt. Ki kell találniuk, hogy nyugtassák le Sarah szellemét, mielőtt mindenkit elragad. A következő Chuck, akinek megelevenedik a rémálma egy vörös szobában a rá vadászó torz nővel. A nő bekebelezi, ő is eltűnik.

Stella és Ramón visszamennek a házba. Stella hívja Sarah szellemét, és elmondja, tudja, mi történt vele. Hogy a 1_59.jpgcsaládi malom mérgezte meg a vizet és vele a gyerekeket, Sarah végig ártatlan volt, csak segíteni akart. Ahogy leírja a vérével a történetet a könyvbe, a szellem megnyugszik és Ramón megmenekül, aki éppen küzdött egy szörnnyel.

Stella az apjával és Ruthtal annak a nyomába ered, az eltűnt fiúkat hogyan hozzák haza. Ramón nem menekül tovább, jelentkezik a sereghez, és a behívójának megfelelően kész Vietnámba harcolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7215306542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása