Minden napra egy film

Minden napra egy film

Tudsz titkot tartani?

2019. december 03. - BBerni86

Romantikus, céget mentős, titkokat őrzős, kapcsolatos.12_3tudsz_titkot_tartani.jpg

Emma eddig mindenbe beletörődve élt. Kinevezést akar a cégnél, de kénytelen meggyőzni a főnökét, hogy elég rátermett értékesítő. A barátja már összeköltözne vele, miközben a lány magában szenved: szerelmesnek se érzi magát, a szex is unalmas. Egy munkamegbeszélésről repül haza, amikor a gép viharba keveredik. A lány alapból is fél a repüléstől, ez kiegészítve a nem kevés alkohollal, arra készteti, hogy meggyónjon a mellette ülő férfinak élete minden titkáról. A sokk akkor jön, amikor a cégnél Emma szembesül a főnökével: ugyanaz a férfi, aki minden kis titkát ismeri. Jack jelenléte arra készteti, hogy szembenézzen saját magával, és változtasson az életén. Jack mellett a szerelem is rátalál, de Jack miért nem engedi közelebb?

Csalódás – egy szóval így tudnám jellemezni ezt a filmet. A trailer alapján még láttam benne lehetőséget, és elnyomtam a kisördög hangját a fülemben. Pedig ő igyekezett figyelmeztetni, hogy már regényként sem tetszett ez a történet, ne várjak sokat a filmtől se. De miért olyan nagy kérés, hogy egy romantikus komédia legyen vicces?

A film két dolgon igyekszik humoros lenni: Emma szerencsétlenkedésén, és hogy Jack minden megmozdulására fel tudja idézni egy kis titkát. Mindkettő inkább idegesítő, mint vicces. Az, hogy valaki szerencsétlen, miért lenne vicces? Pláne, hogy Emma nem is mozgáskoordinációban vagy hasonlóban ügyetlen. Az életét nem tudja menedzselni. Az inkább szánalmas, mint vicces, hogy összeköltözik a sráccal, akit halálosan un – még sír is kínjában, de nincs ereje megmondani, hogy nem ezt akarja.

Ok, erre rá tudnám húzni, hogy a film azzal akar tartalmas lenni, hogy megmutatja, azzal, hogy Emma felvállalja az igazi érzelmeit és nem csak magában őrizget mindent, boldogabb lesz. De annyira klisés a kifejtése, hogy fárasztó lett így. A fenti példánál maradva, kinek kell arról film, hogy ha nem szereted a pasit, a vele való együttlét gondolatára bőgsz, akkor ne költözz be hozzá?

Az, hogy Jack mindenről tudja az igazat, akkor lett volna jobb, ha komolyabb konfliktusokat behoznak, mint amivel itt dolgoztak. Milyen a kávé? Remek! Közben Jack somolyog, mert pontosan tudja, hogy Emma szerint ez egy ihatatlan vacak. Ennél a szintnél nem mertek messzebb menni, így nagyon súlytalan az egész.

A szerelmi szálak bonyodalma is mesterkélt. Annyira egyben van minden: tudnak beszélgetni, jó a szex, megvan az összhang. Erre Emma azon problémázik, hogy Jack nem nyílik meg jobban neki. Az persze már nem jut eszébe, hogy leültesse, és közölje vele, hogy többet szeretne tudni róla, meséljen kicsit többet magáról. A munkahelyi veszekedés is: ha kicsit is olvas a sorok között, Jack szerelmet vallott neki a tévében. Tulajdonképpen azt mondta, minden hóbortjával együtt is imádja. Erre Emma előadta a hattyú halálát.

Azt még nem is említettem, milyen rémes ruhatárat adtak Daddariónak Emma szerepéhez. Egyetlen jó ruha volt rajta az egész filmben, azt is a filmbeli barátnőjétől kölcsönözte.

Az a film szerencséje, hogy még őrzöm a Teen Wolf iránti szeretetemet, és Derek az egyik kedvenc karakterem volt. Hoechlin jelenléte így némileg boldogított.

Lassan már félek romantikus komédiát várni. Csalódás, ez is.

 

Tudsz titkot tartani? - 5/2 a színészeket bírom, de a történet tipikus és szinte gagyi, Emma ruhatára meg botrányos.

https://www.youtube.com/watch?v=FUejH3i92I8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9115335072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása