Minden napra egy film

Minden napra egy film

Room 104

3. évad

2019. december 08. - BBerni86

Különleges szobás, természetfelettis, kapcsolatos.

A 104-es hotelszoba kezdetektől kezdve elátkozott, különleges hely volt, ahol a természetfeletti jelenségek és különös esetek mindennaposok. Még csak kijelölve volt a szoba helye az építkezéskor, amikor már testvér testvért ölt benne az örökségért. Később kötöttek itt démoni alkut, adás-vételt egy intelligens gorillára is, de zenét is 12_8room104.jpgszereztek benne. Nyílt kapu itt a pokolra, de életre kelt egy kihalt ökoszisztéma is. Járt benne vámpír és más szörnyetegek is. Még a falai is titkokat rejtenek, mellettük valódi halottakat is. Úgy tűnik, a szoba mindig áll és mindig akad lakója is. Még a világvége küszöbén is, amikor egy kislány itt próbál elrejtőzni a megvadult világ elől.

Már harmadik alkalommal tárul fel a 104-es hotelszoba ajtaja. A sorozat pedig most is ugyanazt hozza, amit eddig láthattunk tőle. Minden történet ugyanazon a helyszínen játszódik, a 104-es szobában, de minden rész más.

Kicsit szokni is kell ennek az egésznek a hangulatát. Van ugyanis benne valami zavaró, valami különös, amitől nem felhőtlen szórakozás ezt a sorozatot követni. Nem csak a történetekben, de az atmoszférájában is van valami furcsa. Ezzel megteremti azt a határpontot a józan ész küszöbén, ahonnan csak egy lépés az őrület. Talán azért is olyan más ez a sorozat, mert nagyon emlékeztet a köröttünk levő valóságra, de attól a különös irányába egy nagyon kicsit kimozdul. Mint egy torzító tükör: látod, ráismersz a látványra, de mivel más, mint az igazi, zavar is.

Ebben az évadban is zsáner kavalkádot kaptunk. A komédia, romantikus, dráma, horror mellett volt még sci-fi, thriller is benne. Nem mind, de sok jó történet volt benne idén. Sikerül is felidéznem a részeket, elég hozzá egy hívószó. A kedvencem talán a Sátán szolgálójának története volt, aki nagyon rühelli, hogy démoni alkukkal lelkeket kell gyűjtenie. Ám jön egy nő, aki szívesen átvenné az állását…

Volt azonban olyan is, ami kifejezetten irritált. A gorillás rész volt az egyik mélypont, de hiányérzetem van attól a résztől is, amelyben apa és fia festenek. De a telefonbetyár kamasz története is felfér a listára. Talán azért több rész tetszett, mint ami nem, de mindkét listára bőven van rész.

Látványvilágában egyszerű a sorozat. Az egyetlen helyszín eleve bekorlátozza a lehetőségeket, de nem is próbálkoznak látványsorozattá válni. Volt olyan rész, aminél inkább azt vettem észre, hogy kifejezetten retró a külsőségeiben. (Az egykori sorozatsztár, akit egy interjú miatt összehoznak régi társával.)

A szereplők, akik között lehet ismerős nevekre és arcokra bukkanni. A nyitányban ott volt Luke Wilson, a zárásra Cobie Smulders érkezett, de a sorozatnézőknek lesznek más ismerősök is a részek közben.

Igazi tanulságot nem tudtam belőle kihámozni. Inkább szórakoztató sorozat akar lenni, csak éppen a különös fajtából. Ezen nem lehet csak borzongani, csak nevetni, mindig van mellette valami más, valami… zavaróan furcsa.

Már a 4. évad is berendelve, leforgatva – visszatérünk még a szobába.

 

Room 104 - 5/3,5 vegyes a sorozat, még mindig. A gagyi és paródiaszerű mellett akad hatásos és humoros.

https://www.youtube.com/watch?v=AXmKM05_kvs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8415337186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása